Είσαι ιδιαίτερα επιμελής (αν όχι σχολαστική) σχετικά με την αντηλιακή σου εφαρμογή. Μέχρι να σε πάρει ο ύπνος στην ξαπλώστρα και να ξυπνήσεις με το ολόσωμο ή απλά το bikini με τα περίεργα cut-outs να σου έχει αφήσει ένα ημι-μόνιμο σχέδιο στο δέρμα σου. Χρειάζεται άμεσα και γρήγορα να απαλλαγείς από αυτές τις γραμμές γι αυτό κι εμείς σου βρήκαμε πέντε πράγματα που θα το κάνουν.

Scrub away

Aρχικά, θέλεις να ‘αφαιρέσεις’ το ανώτερο στρώμα του δέρματος για να φύγει το μαύρισμα. Αλλά εάν έχεις καεί, τότε θα πρέπει να περιμένεις μερικές μέρες καθώς δεν θα είναι πολύ ευχάριστο.

trendhunter.com

Χρησιμοποίησε χυμό από λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό απολεπιστικό, αλλά είναι ευγενέστερο γιατί δεν απαιτεί σκληρό τρίψιμο (απλά βεβαιώσου ότι έχεις αραιώσει την οξύτητά του με μέλι έτσι ώστε να μην ‘καίει’). Άφησέ το στις γραμμές του μαυρίσματός σου για 25 λεπτά, και στη συνέχεια ξέπλυνε την περιοχή.

Το αγγούρι βοηθάει

Υπάρχει λόγος που βλέπεις συχνά ροδέλες από αγγούρια στα μάτια των ανθρώπων – έχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη C, έτσι ενυδατώνουν το δέρμα, γεγονός που αποτελεί τον βασικό παράγοντα για τη μείωση των ανεπιθύμητων γραμμών από το μαύρισμα. Μπορείς να βάλεις λίγες λεπτές φέτες όπου χρειάζεται είτε να φτιάξεις μια πάστα από αγγούρι και να την εφαρμόσεις πάνω στην  περιοχή για 20 λεπτά.

healthline.com

Το ίδιο και οι πατάτες

Fun Fact: Οι πατάτες έχουν πολύ νερό, έτσι έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για να βοηθήσουν στα ηλιακά εγκαύματα. Αν έχεις περισσότερο έγκαυμα παρά μαύρισμα κόψε μια πατάτα σε λεπτές ροδέλες  και εφάρμοσέ τις όπου χρειάζεται. Αφήσέ τις για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε.

Η έσχατη λύση

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν βοηθήσει, τότε η λύση είναι να καλύψεις αυτά τα σημάδια με self tanner. Άπλωσε προϊόν όπου χρειάζεται με ένα πινέλο μακιγιάζ και άφησέ το να απορροφηθεί όλο το βράδυ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα ήπιο απολεπιστικό (χμ, χυμό από λεμόνι ίσως;) για να αφαιρέσεις extra προϊόν και να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

brit.co
Δες επίσης: Πώς να αποκτήσεις την πολυπόθητη post facial λάμψη σε 6 βήματα
featured image: thegoldengirlblog.com