Το μαξιλάρι σου είναι ο ώμος που θα κλάψεις, ο ώμος που θα γείρεις όταν είσαι κουρασμένη και εκείνος που θα σε περιμένει πάντα εκεί στο τέλος της ημέρας. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που δεν σκέφτεσαι πως ίσως το μαξιλάρι αυτό που τόσο αγαπάς μπορεί και να είναι λάθος. Μπορείς να έχει “ημερομηνία λήξης” και να σταματήσει πια να είναι το στηριγμά σου αλλά εκείνο που σε διαλύει.

Παρακάτω, θα βρεις τα σημάδια τα οποία σου δείχνουν ότι το μαξιλάρι σου χρειάζεται αλλαγή.

  1. Έχεις αλλάξει το πλευρό που κοιμάσαι. Ο τρόπος που κοιμάσαι καθορίζει και το μαξιλάρι που χρειάζεται να αγοράσεις. Όσοι κοιμούνται ανάσκελα για παράδειγμα, χρειάζονται ένα πιο λεπτό μαξιλάρι έτσι ώστε να κρατούν τον αυχένα τους ίσιο. Από την άλλη,  όσοι κοιμούνται στο πλάι χρειάζονται ένα πιο χοντρό μαξιλάρι. Όμως με όποιον τρόπο κι αν κοιμάσαι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες μετά τους 18 μήνες, το μαξιλάρι σου να σου δημιουργεί αυχενικά προβλήματα όταν βρεθείς να αλλάζεις πλευρό στον ύπνο σου.
  2. Ξυπνάς με πονοκέφαλο. Όταν κοιμάσαι πάνω σ’ ένα μαξιλάρι το οποίο δεν έχει την απαραίτητη δομή που χρειάζεται για τον αυχένα σου, τις περισσότερες φορές ξυπνάς με πονοκέφαλο. Συσσωρεύεται όλη η ένταση εκεί και στο τέλος, το στρες γίνεται πονοκέφαλος.
  3. Η στάση του σώματός σου κατά την διάρκεια του ύπνου είναι λάθος. Για να καταλάβεις αν το μαξιλάρι που έχεις στην κρεβατοκάμαρά σου πρέπει πρώτα να έχεις περάσει από το βήμα 1. Ή να βάλεις έναν καθρέφτη ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι σου ώστε να ξαπλώσεις και να το κοιτάξεις.
  4. Νιώθεις ότι δεν έχεις ξεκουραστεί πραγματικά. Κατά τη διάρκεια της πιο σημαντικής ώρας του ύπνου (2-4 τα ξημερώματα δηλαδή) τα κύματα που στέλνει ο εγκέφαλος στο υπόλοιπο σώμα κινούνται με πιο χαμηλή ταχύτητα από την υπόλοιπη ημέρα για να σε βοηθήσει να κάνεις restore  και restart για την επόμενη ημέρα. Όμως, αν το μαξιλάρι είναι λάθος, ο πόνος στον αυχένα δεν θα σε αφήσει εύκολα να κοιμηθείς.
  5. Ξυπνάς μονίμως συναχωμένη. Μπορεί να μην συνειδητοποιείς από τι είναι αλλά έρχομαι να σου πω πως τα μαξιλάρια αποτελούν ένα πρόσφορο έδαφος για τα ακάρεα της σκόνης. Με εσένα να ακουμπάς το πρόσωπό σου σε αυτά, πολλές φορές προκαλούν αλλεργίες ή και άσθμα. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καινούργιο μαξιλάρι και θα δεις πως ίσως να αλλάξει όλη σου η διάθεση!

Ένας από τους πιο δυνατούς συμμάχους είναι το σωστό μαξιλάρι, «σωστό» ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και τον τρόπο που κοιμάστε. Η Ελληνική εταιρεία NEF-NEF πρόβλεψε το ιδανικό μαξιλάρι για κάθε τύπο ύπνου και ανθρώπου. Επιλέξτε ανάμεσα σε μαλακό, σκληρό και μέτριο και, πιο ειδικά, ενημερωθείτε ποιο γέμισμα ταιριάζει στον ύπνο σας.

nef-nef.gr