Πολλές φορές τυχαίνει να αναρωτιέμαι γιατί έχω βγάλει κάποιο σπυράκι στο πρόσωπό μου ενώ δεν είμαι στις “μέρες” μου και δεν μπορώ να πω πως είμαι και τρελά αγχωμένη. Παρόλα’ αυτά τo αντικρίζω στον καθρέφτη και κάθεται επίμονο εκεί! Γιατί όμως; Αν έχετε κι εσείς αυτή την απορία παρακάτω σας δίνω πέντε βασικούς λόγους που πιθανόν να ευθύνονται για την ταλαιπωρία μας!

5 reasons

Λόγος Νο.1: Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό μας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχουμε και κουβαλάμε συνεχώς επάνω μας. Το ακουμπάμε συνέχεια, το βάζουμε στην τσάντα μας που είναι γεμάτη σκόνη και μικρόβια και μετά όλα αυτά τα μεταφέρουμε στο πρόσωπό μας! Αν παρατηρήσετε να έχετε επίμονα σπυράκια στα μάγουλα/ζυγωματικά σας, πιθανόν να ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να το καθαρίσετε με ένα μαντιλάκι Τόσο απλά!

Λόγος Νο.2: Το στρώμα γυμναστικής

yoga mat

Όταν πάμε στο γυμναστήριο και δανειζόμαστε το στρώμα γυμναστικής πρέπει να αναλογιστούμε πόσα άτομα το έχουν χρησιμοποιήσει καθημερινώς και για πόσο καιρό αυτό το στρώμα δεν έχει καθαριστεί. Ξέρω, αηδιαστικό! Για αυτό το λόγο ξανασκεφτείτε αν θα ακουμπήσετε ξανά το πρόσωπό σας επάνω του! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να το καθαρίσετε με ένα μαντηλάκι πριν και μετά από κάθε χρήση και φυσικά να έχετε μία πετσέτα μαζί σας για να στρώνετε πάνω από το στρώμα.

Λόγος Νο.3: Η μαξιλαροθήκη

pillow

Η μαξιλαροθήκη είναι το μέρος που κάθε βράδυ ακουμπάμε το πρόσωπό μας για να κοιμηθούμε κάθε βράδυ (dah!). Αυτό που δεν βλέπουμε όμως είναι πως εκεί απορροφάται όλη η λιπαρότητα που βγάζει το δέρμα μας κατά την διάρκεια του ύπνου. Αν δεν είναι εφικτό να αλλάζετε μαξιλαροθήκη κάθε 2 ημέρες, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο!

Λόγος Νο.3: Τα χέρια μας

hands

Τα χέρια μας είναι και αυτά γεμάτα από μικρόβια και λιπαρότητα. Είναι το μέρος του σώματός μας που έχει την μεγαλύτερη έκθεση στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να “βρομίζει” ευκολότερα. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα μικρόβια και η βρώμα μεταφέρονται με κάθε άγγιγμα στο πρόσωπό μας όταν το ακουμπάμε! Αηδιαστικό! Για αυτό προσπαθήστε να ελαττώσετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας. Είναι ένα δύσκολο task, έχω προσπαθήσει να το κάνω αλλά ακόμα προσπαθώ… Εσείς τα έχετε καταφέρει; Αν έχετε να προτείνετε κάποιο κόλπο αφήστε το σχόλιο στο τέλος!

Λόγος Νο.5: Απορρυπαντικό πλυντηρίου

laundry detergent

Αν παρατηρήσατε να έχτε μία “έκρηξη” από σπυράκια και δεν έχετε καταλάβει to logo, μία πιθανότητα είναι να είναι αλλεργική αντίδραση στο απορρυπαντικό με το οποίο πλένετε τα ρούχα σας. Παρατηρήστε αν αλλάξατε απορρυπαντικό to τελευταίο διάστημα και μετά από λίγο είχατε αυτή την “έκρηξη”. Προσπαθήστε να διαλέγετε απορρυπαντικά τα οποία να είναι υποαλλεργικά έτσι ώστε να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Βοηθήστε το πρόσωπο σας να καθαρίσει καλά και να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα σπυράκια είναι ένα καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ, όπως αυτό του KORRES με φασκόμηλο και σαλικυλικό οξύ, το οποίο είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες που έχουν τάση για ακμή.

KORRES