boss Λένε πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Ή μήπως όχι; Μήπως τελικά η φράση αυτή έχει επινοηθεί για να παρηγοριόμαστε εμείς που παλεύουμε για έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής; Όλοι λίγο πολύ έχουμε ευχηθεί να γεννιόμασταν σε μια πλούσια οικογένεια (πραγματικά πλούσια όμως), να ήμασταν αφεντικά του εαυτού μας, πιθανότατα ακόμη και να μη χρειαζόταν να πάμε στη δουλειά αφού θα φρόντιζαν άλλοι για εμάς και να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε όλα εκείνα τα πράγματα που μας ευχαριστούν. Με άλλα λόγια να ήμασταν εκατομμυριούχοι και ο κόσμος να ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για εμάς. Θα μου πείτε δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς ακόμη και για το απίθανο. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η αντίληψή μας σχετικά με την καθημερινότητα ενός εκατομμυριούχου είναι εντελώς λανθασμένη. Σίγουρα για τα άτομα αυτά τα χρήματα δεν αποτελούν εμπόδιο,όμως για την πλειοψηφία αυτών η ζωή περιλαμβάνει άλλου είδους δυσκολίες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα πράγματα που κάνει ένας εκατομμυριούχος.

Δεν επαναπαύεται ποτέ Όταν απλώς αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο αύριο και να μην το καταφέρεις δεν έχεις να χάσεις πολλά. Το δύσκολο είναι να έχεις κατακτήσει την κορυφή και η ζωή σου να έχει ρυθμιστεί με βάση αυτό. Ένας εκατομμυριούχος πρέπει να βρίσκεται μονίμως σε εγρήγορση, να μεριμνά για τη συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας της δουλειάς του και για τη διατήρηση των σωστών δημοσίων σχέσεων. Σε μια ανταγωνιστική αγορά δεν χωράνε λάθη. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και αυτό είναι κάτι που ένας εκατομμυριούχος γνωρίζει καλά.

Διαλέγει με προσοχή τους συνεργάτες του Στη διατήρηση του πλούτου, είναι σημαντική η συμβολή των σωστών ατόμων. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών και συμβούλων είναι δύο φορές πιο δύσκολη για έναν εκατομμυριούχο και οι παράγοντες που πρέπει να σκεφτεί ακόμη περισσότεροι. Τα ποσά που βρίσκονται στη μέση απαιτούν προσεκτική διαχείριση γεγονός που προκύπτει από την εμπειρία και τις κατάλληλες γνώσεις . Τα άτομα, λοιπόν, αυτά πρέπει να έχουν ένα πλούσιο βιογραφικό και πάνω από όλα να είναι αξιόπιστα.

Δεν κάνει σπατάλες, αλλά επενδύει έξυπνα Πόσες φορές έχουμε πει:«Αν ήμουν εκατομμυριούχος, θα ξόδευα χωρίς να σκεφτώ». Η αλήθεια ,όμως,είναι κάπου στη μέση. Ναι, όταν οι οικονομικές σου δυνατότητες είναι απεριόριστες ο τρόπος ζωής σου προσαρμόζεται ανάλογα. Μεγαλοπρεπές σπίτι, ακριβό αυτοκίνητο, πλουσιοπάροχες διακοπές. Και μετά; Ο έξυπνος εκατομμυριούχος γνωρίζει πως όλα κάποια στιγμή στερεύουν και για να μη γίνει αυτό είναι αναγκαίες κάποιες μικρές οι μεγάλες κινήσεις που στον επιχειρηματικό κόσμο ονομάζονται επενδύσεις. Όσο και να μας φαίνεται περίεργο, ένας εκατομμυριούχος δεν κάνει άσκοπες σπατάλες, αλλά σκέφτεται και συμβουλεύεται πριν επενδύσει οπουδήποτε τα χρήματά του. Μόνο έτσι ο πλούτος συνεχίζει να φέρνει πλούτο.

5 pragmata pou kanei enas ekatommyriouxos

Είναι προσεκτικός στις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους Σκεφτείτε πόσο δύσκολες έχουν γίνει πλέον οι σχέσεις. Τώρα προσθέστε και τον παράγοντα συμφέρον. Αυτό αυτόματα δυσκολεύει την επιλογή των κοντινών ατόμων για έναν εκατομμυριούχο. Ένα άτομο με εξουσία μπορεί να διαθέτει έναν τεράστιο κύκλο δημοσίων σχέσεων αλλά στην πραγματικότητα να είναι μόνος. Κι αυτό γιατί γνωρίζει πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που τον πλησιάζουν, τον βλέπουν σαν κινητό χρηματοκιβώτιο.

Δεν σταματά να μαθαίνει «Γηράσκω δ’αεί πολλά διδασκόμενος»είχε πει κάποτε ο Σόλωνας . Και αυτό το γνωμικό φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα σε κάθε εκατομμυριούχο που σέβεται τον εαυτό του. Η συνεχής ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας, πολιτικής, τεχνολογίας και πάσης φύσεως εξέλιξη είναι απαραίτητο συστατικό για να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις που θα φέρουν περισσότερα κέρδη. Γι’αυτό ας μην γκρινιάζουμε όταν πρέπει να μελετήσουμε για τις ανάγκες της δουλειάς μας. Ακόμη και οι εκατομμυριούχοι το κάνουν!