Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι μία, και έρχεται κάθε 21 Μαρτίου. Η ανάγκη όμως για λίγη “ποίηση” απέναντι στην πεζότητα, και για λίγο ρομαντισμό απέναντι στην κυνικότητα, μπορεί να είναι καθημερινή. Γι’ αυτό παρακάτω σου προτείνουμε μορφές τους που ξεφεύγουν από τα λογοτεχνικά όρια και που μπορούν να προσθέσουν μια όμορφη “ποιητική” νότα στη ζωή σου, όπως:

  1. Μπαλέτο:

ballet

Και εννοούμε το μπαλέτο ως κλασικό χορό και άσκηση, όχι μόνο ως παράσταση. Το μπαλέτο ενηλίκων αποτελεί μια εναλλακτική, σε σχέση με το γυμναστήριο, ευεργετική μορφή άσκησης. Τα μαθήματα κλασικού χορού μπορούν να αναζωογονήσουν το σώμα σου, αφού θα μάθεις να στέκεσαι και να κινείσαι σωστά, αλλά και το πνεύμα και τη διάθεσή σου, χάρη στην μουσική και την αρμονία στην κίνηση που απαιτείται.

Check: Mon Ballet

2. Καλλιγραφία:

atelier4

Είναι από τα hobbies of the moment που μπορεί να αναδείξει καλλιτεχνικές ικανότητες που δεν φανταζόσουν ότι είχες. Παράλληλα είναι και περιζήτητη γραφιστική τεχνική, που συνδυάζει τον ρομαντισμό με σύγχρονες εφαρμογές. Γκουγκλάροντας “μαθήματα καλλιγραφίας” θα βρεις ποιοι φορείς ή φυσικά πρόσωπα προσφέρουν σχετικά σεμινάρια. Κι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν σε δελεάζει το να φτιάχνεις  “ωραία γράμματα”, μπορείς απλά να παραγγείλεις σε έναν γραφίστα ή δημιουργικό γραφείο, να σου φτιάξουν έναν οικογενειακό θυρεό, ένα μονόγραμμα με τα αρχικά σου ή με το δικό σου και του/της αγαπημένου/-ης σου, για να τα ενσωματώσεις σε όποιο αντικείμενο επιθυμείς να έχει το προσωπικό σου στίγμα.

Check: Atelier Invitations (photo) Λένα Σεπτέμβρη, Καλλιγράφος

3. Scrapbooking

scrapbook4

Πρόκειται για ένα χόμπι και μια τεχνική που ταιριάζουν σε όσους δεν τα πολυκαταφέρνουν με τις αυθεντικές τέχνες. Το scrapbooking είναι η δημιουργία καλλιτεχνικών συνθέσεων από υλικά decoupage, που μπορείς να βρεις σε βιβλιοχαρτοπωλεία και online καταστήματα, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με αντικείμενα της επιλογής σου. Οι δημιουργίες μπορεί να έχουν ελεύθερο ή προσωπικό χαρακτήρα. Π.χ. μπορείς να φτιάξεις ένα ελεύθερο moodboard ή μια σύνθεση εμπλουτισμένη με δικές σου φωτογραφικές αναμνήσεις.

Check: http://scrapbooking.gr/ (photo)

4. Προσωπικό άρωμα: indiescent

Αν δεν είχες παραγγείλει ποτέ μέχρι τώρα μια προσωποποιημένη αρωματική σύνθεση, καιρός να το δοκιμάσεις σε κάποιο κατάστημα που προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Σκέψου αν θες να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου, αν προτιμάς να φτιάξεις με τη φαντασία σου μία αίσθηση ή αν θες να σου θυμίζει κάτι αγαπητό, και περίγραψέ το στους ειδικούς. Με κόστος πολύ μικρότερο από αυτό των “επώνυμων” αρωμάτων, μπορείς να φτιάξεις ένα ή περισσότερα μοναδικά αρώματα, τη σύνθεση των οποίων μπορείς να ξαναπαραγγείλεις όσες φορές θέλεις.

Check: Indie Scent (photo)  

5. Online ημερολόγιο

penzu

Τα social media έχουν αντικαταστήσει σε ένα βαθμό την παλιά και ρομαντική συνήθεια διατήρησης προσωπικού ημερολογίου. Φυσικά “δεν είναι το ίδιο”, ομως η τεχνολογία βρίσκει τρόπους να μιμηθεί στο μέτρο του δυνατού τέτοιες συνήθειες. Αν λοιπόν δεν σε πειράζει το να μη γράφεις σε χαρτί, στο ίντερνετ θα βρεις πολλές πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να κρατάς ημερολόγιο μυστικό ή φανερό.

Check: https://penzu.com/