Το ότι λατρεύεις τα ταξίδια είναι δεδομένο. Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε; Οκ, ίσως είναι μια μικρή μερίδα ανθρώπων, που δεν μπορούν πολύ τις αλλαγές και τις μετακινήσεις. Εάν ανήκεις  σε αυτό το ποσοστό, τότε μπορείς να διαβάσεις το επόμενο άρθρο. Αλλά μάλλον δεν ανήκεις, οπότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί αυτό το κείμενο σ’ ενδιαφέρει.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, λοιπόν, εάν θες να ταξιδέψεις, είναι να κάνεις ένα ταξίδι μόνη σου. Εντελώς. Χωρίς, φίλες/ους, γονείς, boyfriend. Οι λόγοι για να το κάνεις είναι πολλοί, αλλά θα τους αναπτύξουμε σε άλλο άρθρο. Προς το παρόν, δες ποιες τοποθεσίες είναι ιδανικές για εσένα, που αποφάσισες να κάνεις αυτό το τολμηρό, αλλά υπέροχο βήμα και θα κάνεις ένα ταξίδι … μονάχα για πάρτη σου.

Άμστερνταμamsterdam-europe-netherlands-night-favim-com-2572652

Ένας πραγματικά ασφαλής προορισμός για γυναίκες που ταξιδεύουν σόλο. Αυτή η πόλη προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες. Μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και να φτάσεις εύκολα από τα κανάλια στα πανέμορφα μουσεία ή να περάσεις τη μέρα σου τριγυρίζοντας στην αγορά και πηγαίνοντας στα coffee shops. Επίσης, το Άμστερνταμ είναι γνωστό για τη χαλαρή και ευδιάθετη νοοτροπία του, οπότε –πολύ πιθανόν- να συναντήσεις κι άλλους νέους που ταξιδεύουν μόνοι.

Ισλανδία

elyex.com
elyex.com

Η Ισλανδία έχει «ανέβει» κατά πολύ τουριστικά τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πρόκειται για μια χώρα σπάνιας, μοναδικής ομορφιάς, που δύσκολα θα βρεις αλλού. Μην ξεχνάς, ότι το Ρέικιαβικ πήρε την πρώτη θέση στον Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης. Όσο να πεις, σου προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας αυτό.

Μπαλί

darthkaiter.tumblr.com
darthkaiter.tumblr.com

Σαν μια άλλη Τζούλια Ρόμπερτς, στο Eat, Pray, Love! Η ηρεμία που αναβλύζει αυτός ο τόπος, θα σε βοηθήσει να βρεις τον εαυτό σου και το κέντρο σου. Η πνευματικότητα και η πολυπολιτισμικότητα του Μπαλί, είναι πόλος έλξης για αρκετό κόσμο∙ πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα αισθανθείς μόνη εκεί.

Καναδάς

gramunion.com
gramunion.com

Ο Καναδάς είναι από τα πιο φιλικά προς τους ανθρώπους μέρη στον κόσμο. Αν σου αρέσει το ύπαιθρο, μπορείς να πας δυτικά για πεζοπορία, σκι και για να θαυμάσεις την απέραντη θέα του ωκεανού ( κατευθύνσου προς το Βανκούβερ, το Μπανφ και τα Εθνικά Πάρκα του Jasper). Εάν αναζητάς πελώρια, αστικά τοπία και πολιτισμό, δοκίμασε να επισκεφτείς το Τορόντο και το Κεμπέκ.

Σαν Φρανσίσκο

a9319084b53880d2c1f97b66768fe23b-san-fransisco-sf

Το ιδανικό μέρος, εάν θέλεις να επισκεφτείς μια πολυσύχναστη τοποθεσία. Η πόλη δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο φαντάζεσαι και όλα είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους. Επιπλέον, τα ΜΜΜ εκεί δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά. Υπάρχουν μεταφορικά μέσα για να πας οποτεδήποτε και οπουδήποτε θέλεις στην πόλη. Είναι ένα από τα ταξίδια που θα θυμάσαι για πάντα!