5 τρομακτικες αληθειες για τις λιγουρες σου

Όλοι έχουμε λιγούρες. Άλλοι έχουν συνέχεια, άλλοι πιο σπάνια. Αλλά όλοι έχουμε το κλασικό “θέλω σοκολάτα σα να είμαι έγκυος” ή “θέλω ένα τζιν τόνικ σα να είμαι αλκοολικός”. Μέσα στη ζωή είναι αυτά, όπως και να το κάνουμε. Όμως δεν είχες σκεφτεί κάτι πολύ σημαντικό γύρω από αυτό. Το ότι το σώμα σου κάθε φορά που θέλει κάτι σου το λέει, όμως γιατί θέλει αυτό το κάτι το ξέρεις;

Όταν θέλεις αλκοόλ

Χρειάζεσαι: Βιταμίνη B2

Σε όλους αρέσει να απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί που και που, και να πίνουν και μερικά ποτά στα πάρτυ. Όμως για να αποκτήσεις το τέλειο δέρμα δεν πρέπει να πίνεις τις καθημερινές. Αν βρεθείς λοιπόν, να σου λείπει το αλκοόλ, φτιάξε ένα smoothie με γιαούρτι, σπανάκι και μάνγκο, γιατί σου λείπει βιταμίνη B2.

Όταν θέλεις κάποιο ανθρακούχο ποτό

Χρειάζεσαι: Ασβέστιο

Είναι ο εθισμός στο ανθρακικό με τη ζάχαρη. Αυτός ο εθισμός σου “κλέβει” το ασβέστιο από τα κόκαλα και πρέπει να το αναπληρώσεις. Έτσι, μπορείς να φτιάξεις ένα smoothie με μπανάνα και γάλα αμυγδάλου.

Όταν θέλεις κάτι γλυκό

Χρειάζεσαι:  Σεροτονίνη

Εντάξει, και η ζάχαρη ένας μικρός εθισμός είναι μα αν λιγουρεύεσαι γλυκά περίεργες μεταμεσονύκτιες ώρες, όταν αγχώνεσαι, όταν παθαίνεις κρίσεις πανικού ή καταθλίβεσαι, τότε σημαίνει πως σου λείπει σεροτονίνη. Μπορείς να το φτιάξεις με το να μειώσεις την καφεΐνη και τα γλυκά για λίγο καιρό, να ασκείσαι περισσότερο και να φροντίζεις να παίρνει το σώμα σου βιταμίνη D.

Όταν θέλεις ζυμαρικά ή/και ψωμί

Χρειάζεσαι: Χρώμιο

Οι υδατάνθρακες και η ζάχαρη μπορεί να σου δημιουργήσουν έλειψη χρωμίου. Γιατί όλοι θέλουμε να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, οπότε την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείς μακαρόναι δοκίμασε να φας αυγά με πράσινες πιπεριές. Γιατί οι πράσινες πιπεριές ανεβάζουν το χρώμιο.

Όταν θέλεις κάτι με πολλά λιπαρά

Χρειάζεσαι: Λιπαρά οξέα

Όταν λιγουρεύεσαι τροφές με υψηλά λιπαρά σημαίνει πως σου λείπουν Omega 3 και Omega 6. Και πως μπορείς να τα φέρεις ξανά κοντά σου; Με μια παέγια θαλασσινών ή ένα μπέργκερ σολομού.