Όλοι ξέρουμε πως ο Δεκέμβριος και ο Απρίλιος είναι οι μήνες που γίνεται ένας μικρός χαμός στις κινηματογραφικές αίθουσες. Παρ’ όλα αυτά, η εμπειρία σου μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχε φροντίσει για να καταλάβεις το ότι οι καλές ταινίες πάντα βγαίνουν τους χειμώνες. Δεν ξέρω πως, δεν ξέρω γιατί. Σίγουρα θα υπάρχουν και ψυχολόγοι που θα με κάνουν back up αλλά δεν τους έχω βρει ακόμη.

Αυτήν την Άνοιξη όμως γίνεται του «δράματος» στις αίθουσες του σινεμά, με τέσσερις νέες ταινίες που ελπίζουμε να μας κάνουν να αλλάξουμε την παραπάνω θεωρία μας.

The Ones Below

The_Ones_Below-784124441-large

Δύο ζευγάρια μοιράζονται ένα σπίτι στο Λονδίνο. Στο πάνω διαμέρισμα η Kate και ο Justin. Στο από κάτω, η Teresa και ο Jon. Το μόνο τους κοινό, είναι πως και οι δύο γυναίκες εγκυμονούν, μέχρι την στιγμή που η Kate νομίζει πως οι από κάτω θέλουν να της πάρουν την ζωή.

Όπως καταλαβαίνεις, εδώ έχουμε ένα θρίλερ με εγκύους. 

High Rise

images (3)

O Tom Hiddleston –ο αγαπημένος- υποδύεται έναν γλυκύτατο γιατρό, ο οποίος μετακομίζει σε ένα αριστοκρατικό διαμέρισμα στο πιο high rise τετράγωνο. Ακριβώς από κάτω του μετακομίζουν οι πιο φτωχοί τύποι της πόλης και σιγά σιγά το σενάριο σε αφήνει άφωνο γιατί δεν καταλαβαίνεις ανάμεσα στους καλούς και τους κακούς. Ή μάλλον είναι όλοι κακοί.

Δεν θα το έβλεπα εγώ. Μεταξύ μας.

Eye in the Sky

images (1)

Τι θα γινόταν αν τρεις ύποπτοι τρομοκράτες βρίσκονταν στο ίδιο σημείο. Θα έπαιρνες το ρίσκο να ανατινάξεις μαζί τους αθώους πολίτες; Αυτό είναι το ηθικό δίλημμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι στρατιωτικοί απεσταλμένοι. Η Helen Mirren και ο Alan Rickman προσπαθούν να πάρουν την απάντηση.

Εμπιστεύομαι Helen και Alan, αλλά το σενάριο θυμίζει πολύ Homeland.

Anomalisa

images (2)

Μια ταινία stop-motion animation, που δύσκολα μπορείς να μαντέψεις το πόσο καλή μπορεί να είναι. Ο David Thewlis δίνει την φωνή του στον Michael Stone, έναν καταθλιπτικό συγγραφέα που πηγαίνει στο Cincinnati να παραδώσει μια ομιλία. Εκεί πέρα γνωρίζει την αδελφή ψυχή του, Lisa (με φωνή της Jennifer Jason Leigh). Ή μήπως όχι;

Το πιο ενδιαφέρον σενάριο μέχρι στιγμής. Ίσως και να το έβλεπα γιατί είμαι περίεργη και γιατί είναι όσο «anomalisa» θέλω να είναι μια ταινία για να μου αρέσει.