Συμβουλές για τις σχέσεις από δικηγόρους

Συμβουλές για τις σχέσεις που δίνουν οι δικηγόροι

Ή αλλιώς, πώς να πετύχετε στη σχέση σας

Η αλήθεια είναι πως οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια αυτού του κόσμου. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στον γάμο, τότε τα πράγματα αυτομάτως γίνονται ακόμη πιο απαιτητικά και δύσκολα. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές μικρές, καθημερινές συμβουλές οι οποίες μπορούν με μεγάλη ευκολία να κρατήσουν ένα ζευγάρι ενωμένο και τους δικηγόρους (γκούχου γκούχου) μακριά.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι φίλτατοι νομικοί έχουν δει μερικούς από τους πιο επεισοδιακούς χωρισμούς και πως μάλλον έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από όλους μας σε αυτό το θέμα. Έτσι, αποφασίσαμε να σκαλίσουμε λίγο παραπάνω τα τεφτέρια τους και να δούμε τις συμβουλές που προτείνουν βάση της εμπειρίας τους, για έναν υγιή έγγαμο βίο.

#1 Κανείς δεν αλλάζει

Μια από τις μεγαλύτερες πλάνες αυτού του κόσμου είναι πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν που έχουμε απέναντί μας. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ο καθένας έχει μια μοναδική προσωπικότητα και με αυτήν θα πρέπει να πορεύεται. Είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να σκεφτείς τον λόγο για τον οποίο ερωτεύτηκες εξ αρχής τον σύντροφό σου από το να προσπαθείς να τον μεταμορφώσεις σε κάτι που δεν είναι.

#2 Μίλησε για τα σχέδιά σου

Ο γάμος, η οικογένεια, η στάση ζωής ακόμη και η εργασία είναι ζητήματα για τα οποία οφείλει ο καθένας να συζητάει με το σύντροφό του. Μπορεί στην αρχή κάθε σχέσης αυτό να μοιάζει περιττό, αλλά παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βάλεις τις σωστές βάσεις, γνωρίζοντας αυτά τα οποία ονειρεύεται ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου.

#3 Μοιραστείτε το ίδιο πάθος

4 συμβουλές από δικηγόρους για ζευγάρια

www.coscarelli.com

Ένας από τους πιο κοινούς λόγους χωρισμού σύμφωνα με τους δικηγόρους είναι πως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν απέναντί τους, στερούνται κοινών χόμπι. Μπορεί να ακούγεται αρκετά τετριμμένο πως η κοινή πραγματικότητα κρατάει ένα ζευγάρι ενωμένο αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί ένα πολύ βασικό δεδομένο. Τρέξτε μαζί μερικά απογεύματα μετά τη δουλειά, παίξτε επιτραπέζια και φυσικά μην ξεχνάτε να μαγειρεύετε μαζί.

#4 Δώσε χρόνο στους φίλους του συντρόφου σου

Μετά την οικογένειά μας, οι πιο σημαντικοί άνθρωποι που έχουμε στη ζωή είναι οι φίλοι μας. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το σύντροφό μας. Έτσι, καλό θα ήταν να σεβόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που ο ίδιος έχει επιλέξει αλλά και να προσπαθούμε μερικές φορές να τους εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να είμαστε όλοι λίγο περισσότερο ικανοποιημένοι, καθώς δε θα χρειάζεται να διαχωρίζουμε τους φίλους από τη σχέση.

featured image: christykendallphotography.com
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.