Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία είναι εμπειρία ζωής την οποία οπωσδήποτε πρέπει να ζήσεις. Από την πλούσια κουλτούρα μέχρι τους καλοντυμένους πολίτες της αλλά και τα περίεργα φαγητά της, είναι μια όμορφη χώρα την οποία σίγουρα πρέπει να εντάξεις στα μελλοντικά σου ταξίδια. Μια εβδομάδα είναι αρκετός χρόνος για να την εξερευνήσεις, αρκεί να γνωρίζεις τα πιο hot μέρη για να επισκεφθείς.

Ας δούμε όμως 4 πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στο ταξίδι σου στην Ιαπωνία!

Kyoto

Βρίσκεται ανάμεσα σε βουνοπλαγιές, μία ώρα οδήγηση από την Osaka. Η περιοχή έχει αρχαίους ναούς, γκέισες και δρόμους φτιαγμένους από πέτρα. Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δεις είναι το Kinkakou-ji το μεταφράζεται ως Temple of Golden Pavilion. Αυτός ο ναός είναι χτισμένος κοντά σε μια λίμνη, μαγικό μέρος που ενδείκνυται για πολλές φωτογραφίες.

Tokyo

Αυτή η πόλη παρέχει τα πάντα και μπορείς να φτάσεις εκεί με τρένο από την Osaka. Αν λατρεύεις τα κατοικίδια και ειδικά τις γάτες, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου και να παίξεις μαζί τους καθώς υπάρχει καφέ με ειδικά αυτό το concept. Αν πάλι αγαπάς την φύση υπάρχει και ένα με κουκουβάγιες!

Osaka

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και βρίσκεται στο κέντρο της, λίγο βόρεια από το Τόκυο και μια ώρα μακριά από το Kyoto. Με λίγα λόγια βολεύει το σημείο της όπου κι αν βρίσκεσαι. Εκεί μπορείς να βρεις το Hankyu Department Store, μια Ιαπωνική εκδοχή των Barneys. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει την Osaka είναι ο σταθμός του τρένου ο οποίος έχει 17 πατώματα και στο τελευταίο όροφο υπάρχουν τα εστιατόρια. Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το τοπικό φαγητό με μπιφτέκι και ρύζι, σούπα κι ένα ποτήρι μπύρα.

Hiroshima

Eπιβάλλεται επισκεφθείς το Hirosima Peace Memorial Museum. Μπορείς να δεις τις επιπτώσεις που είχε η ρίψη της ατομικής βόμβας η οποία εξεράγη στην πόλη και το πώς επηρέασε τον λαό της Ιαπωνίας. Τα εισιτήρια είναι οικονομικά και στο τέλος της ξενάγησης φτάνεις εκεί όπου συνέβη η επίθεση.

featured image: unsplash.com