Μία από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου είναι να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Ή καλύτερα, να αναζητήσει και να βρει τον έναν και ιδανικό σύντροφο. Ωστόσο  έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι -άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως- επιλέγουν τον λάθος σύντροφο και μένουν σε μια σχέση που δεν τους προσφέρει τα απαραίτητα συναισθηματικά αγαθά.

Γιατί όμως επιλέγουμε τον λάθος άνθρωπο; Ας δούμε κάποιους από τους λόγους που μας οδηγούν αυτό:

Φόβος: Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι παραδέχονται πως φοβούνται να μείνουν μόνοι τους και έτσι καταλήγουν στο να επιλέξουν συντρόφους​ που ίσως δεν καλύπτουν όλα αυτά που ψάχνουν. Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη αιτία του ότι μένουμε σε σχέσεις που ενδόμυχα γνωρίζαμε πως δεν θα «τραβήξουν» από την αρχή.

Υποτιμούμε τον εαυτό μας: Σίγουρα όλοι περνάμε φάσεις στις οποίες είτε είμαστε up είτε είμαστε down! Πολλές φορές λοιπόν «ρίχνουμε» τον εαυτό μας σε μια κατάσταση που δεν μας αρμόζει καθόλου. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα και να αντιληφθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, τι αξίζει πιο πολύ για εμάς τους ίδιους.

Πίεση: Κι όμως, όσο περίεργο και να ακούγεται, η κοινωνία  και ο προσωπικός μας κύκλος μας βάλλουν σε πολλά επίπεδα, αλλά και πιο συγκεκριμένα στο θέμα του συντρόφου. Εδώ κυριαρχούν τα πρότυπα αλλά και το πως μεγαλώνει ένας άνθρωπος στον ανάλογο κοινωνικό κύκλο.

Γιατί πιστεύεις ότι μια σχέση σε ολοκληρώνει: Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στην αναζήτηση ενός συντρόφου. Θα πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να είμαστε σίγουροι για τα θέλω μας, πριν προχωρήσουμε σε μια σχέση. Ναι μεν μια σχέση σου προσφέρει πολλά εφόδια στη μετέπειτα ζωή σου, αλλά δεν είναι υγιές να είσαι εξαρτημένος από έναν και μόνο άνθρωπο.

Σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και να υπολογίζουμε πρώτα τα δικά μας θέλω και standards και έπειτα τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των άλλων. Έτσι η ζωή γίνεται ένα κλικ πιο χαρούμενη!