Συνήθως τα μεγαλύτερα λάθη τα κάνουμε ασυναίσθητα. Γι’ αυτό και τα επαναλαμβάνουμε. Ας δούμε μαζί τι λάθη κάνουμε και βλάπτουμε τα μαλλιά μας κι ας σταματήσουμε όλες μαζί να τα κάνουμε.

  1. Τρίβεις το κεφάλι με την πετσέτα. Δε θα στεγνώσουν πιο γρήγορα. Όταν βγαίνεις από το μπάνιο, χτένισε τα, πέρασε τα απαλά με την πετσέτα, αν θέλεις τύλιξε τα και άφησέ τη για λίγο στο κεφάλι σου, σε καμία περίπτωση όμως μην τα τρίβεις. Θα σπάσεις την τρίχα και μετά όταν θα στεγνώσουν θα έχουν την τάση να ηλεκτρίζονται.
  2. Χρησιμοποιείς πιστολάκι σε πολύ βρεγμένο μαλλιά. Θα μου πεις «Και πότε να χρησιμοποιήσω το πιστολάκι, όταν θα έχουν στεγνώσει;» και θα έχεις ένα point. Το κόλπο είναι ένα. Όσο είναι βρεγμένα χρησιμοποίησε χαμηλή θερμοκρασία και από απόσταση. Όταν είναι ελαφρώς νωπά μπορείς να ανεβάσεις λίγο τη θερμοκρασία, όμως πάλι από απόσταση. Άφησέ τα να στεγνώσουν λίγο πριν πιάσεις το πιστολάκι. Διαφορετικά θα έχεις άγρια τρίχα, θα φαίνονται θαμπά, θα κινδυνεύσεις να τα κάψεις και γενικά θα τα ταλαιπωρήσεις πολύ χωρίς λόγο.
  3. Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν. Εάν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά, γιατί βάζεις το σαμπουάν που είναι για τη λιπαρότητα; Εάν η τρίχα σου είναι πολύ λεπτή και μαλακή, γιατί βάζεις αυτό που απευθύνεται σε σγουρά μαλλιά; Παρατήρησε τα μαλλιά σου, αφουγκράσου τις ανάγκες τους και κινήσου ανάλογα.
  4. Τα χτενίζεις πολύ δυνατά. Και εάν έχεις τη ζούγκλα του Αμαζονίου στο κεφάλι σου (aka σγουρά και αφανιασμένα μαλλιά με πολύ χοντρή και άγρια τρίχα) δε σημαίνει ότι δεν έχει ευαισθησίες. Όταν τα χτενίζεις και προσπαθείς να τα ξεμπερδέψεις κάντο απαλά και με προσοχή και χάρη. Όσο πιο απότομες και νευρικές κινήσεις κάνεις τόσο η τρίχα θα σπάει, θα ηλεκτρίζονται και θα καταστρέφονται. Ξεκίνα να ξεμπερδεύεις τις άκρες που συνήθως μπλέκονται πιο εύκολα και μετά πέρνα τη βούρτσα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Και θα δεις πόσο πιο εύκολα και ανώδυνα θα έχεις «ξεμπερδέψει».
Διάβασε ακόμα: Τα μαλλιά όλο και κονταίνουν αυτό το φθινόπωρο