Είναι κάποιες μέρες που θα ήθελες να μην τις περάσεις σκρολάροντας για άλλη μια φορά στα social media. Θες να δεις κάτι διαφορετικό, αλλά δεν ξέρεις τι. Έχεις δει όλο το Netflix, η τηλεόραση δεν έχει τίποτα, και οι φίλοι σου σού στέλνουν μόνο κάτι βίντεο με γάτες. Παρακάτω θα βρεις 4 κανάλια στο YouTube που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα και ίσως μπουν στα αγαπημένα σου.

Carrot Tards – Ο ορισμός της καλώς εννοούμενης παρελθοντολαγνείας

Ανέκαθεν ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν πετυχημένα δίδυμα με χημεία, επικοινωνία και διάρκεια. Η ειλικρίνεια και ο αλληλοσεβασμός δεν ήταν ποτέ συνηθισμένες έννοιες στον χώρο της τηλεόρασης ή πλέον του YouTube. Στην περίπτωση των Carrot Tards όμως, αυτά τα στοιχεία είναι αδιαμφησβήτητα. Ταλέντο, δημιουργικότητα, χιούμορ, ευαισθησία, παιδεία και ορθά δομημένος λόγος. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Σιλένα και τον Αλέξανδρο τους φίλους που όλοι θα θέλαμε.

Σειρές και μουσικές των 90s και των 00s, σχέσεις, κοινωνικά θέματα του σήμερα και αγαπημένα διαχρονικά references. Πάνω σε αυτά στηρίζεται το απολαυστικό και πολύχρωμο, από κάθε άποψη, περιεχόμενο του πιο πολυδιάστατου καναλιού του ελληνικού YouTube. Το νεοσύστατο e-shop, mporeikaioxi.gr είναι η προέκταση αυτής της δημιουργικότητας που τους χαρακτηρίζει. Οι Carrot Tards και φίλη τους Χρύσα φτιάχνουν τα πιο πρωτότυπα t-shirts – και όχι μόνο- με τις πιο iconic ατάκες για κάθε mood.

Yannis Sarakatsanis – Ο ορισμός της απολαυστικής ανάλυσης

Τον τελευταίο χρόνο ο γνωστός κωμικός έχει προσδώσει στο κανάλι του έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα . Τα βίντεο του καλύπτουν μία γκάμα πρωτότυπων θεμάτων που παρουσιάζονται με τον πιο ενδιαφέροντα και ευγενικά σαρκαστικό τρόπο. Αναλύοντας από reality μέχρι ζητήματα που αφορούν την ανθρωπότητα διαχρονικά, καθιστά το περιεχόμενο του εκπαιδευτικό χωρίς να γίνεται διδακτικό. Μπορεί εύκολα να σε πείσει πως μπορείς κι εσύ να διαβάσεις την Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι, αποδομώντας κάθε σου φόβο.

Φυσικά, η ιδιότητα του κωμικού είναι παρούσα τόσο μέσω των χιουμοριστικών κειμένων, όσο και μέσω των εμβόλιμων επεξηγηματικών σκετς. Το ερώτημα είναι: «Μπορεί κάποιος να σου μιλάει για έρευνες, βιβλία, αποστάγματα σοφίας τρανών επιστημόνων και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σου;» Όλα τα βίντεο του Γιάννη Σαρακατσάνη ενισχύουν την θετική απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Stamos Semsis – Ο ορισμός της τέχνης

Από το κανάλι του Στάμου Σέμση έχει περάσει πληθώρα τραγουδιστών, μουσικών και ηθοποιών. Από την Φωτεινή Αθερίδου και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, μέχρι την Νατάσσα Μποφίλιου και τον Γιώργο Νταλάρα. Παντρεύοντας τη μουσική και τον θεατρικό λόγο δημιουργούνται πρωτότυπες ιστορίες ειπωμένες με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Μπροστά από μία κάμερα καθισμένοι σε πατώματα και καναπέδες, οι πολυτάλαντοι φίλοι του τραγουδοποιού μιλάνε με απλά λόγια για σύνθετα θέματα.

Στο επίκεντρο των κομματιών τοποθετούνται τα όνειρα, ο έρωτας, η καθημερινότητα και η Αθήνα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι γλυκά και συχνά αυτοσαρκαστικά τραγούδια ή μονόλογοι που σε αγγίζουν με την ευαίσθητα διατυπωμένη αλήθεια τους. Αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι συμβαίνει σε αυτό το κανάλι είναι το κομμάτι Πάρτο Σερί που μετρά 1,5 εκατομμύρια views. Μπορεί το ρεφρέν να λέει πως μια μέρα θα πεθάνεις, αλλά εσύ δεν αγχώνεσαι, αντίθετα χορεύεις.

Project210 – Ο ορισμός της Αθήνας

Η ομάδα του Project210 παρουσιάζει στο κανάλι της την πιο ρεαλιστική οπτικοακουστική καταγραφή της Αθήνας. Αθηναίοι που γεννήθηκαν εδώ ή Αθηναίοι που αγάπησαν την πόλη και αυτοαποκαλούνται έτσι, μιλούν για όσα αγαπούν σε εκείνη. Με κοινό άξονα το κέντρο, τους ήχους και τις διαδρομές του, γνωρίζουμε τις φυσιογνωμίες που αποτελούν την καρδιά της πρωτεύουσας. Καλλιτέχνες πάσης φύσεως, δημιουργοί, έμποροι, μικροπωλητές και ντόπιοι που μιλούν για τις ιστορίες τους και τον πολυποίκιλο χαρακτήρα της Αθήνας.

Υπάρχουν σημεία της που θυμίζουν νησί, υπάρχουν κι άλλα που μοιάζουν άχρωμα. Όλα είναι κομμάτι της διαφορετικότητας της και μέσα από το Project210 βρίσκεις κάτι όμορφο σε αυτά ανεξαιρέτως. Οι πιο κρυφές γωνιές της φανερώνονται μέσα από τα λόγια των ανθρώπων που χρόνια τώρα δεν την αλλάζουν με καμία άλλη.

featured photo: YouTube Project210