Όταν ερωτεύεσαι αλλάζουν όλα. Αλλάζει κατά πολύ η ζωή σου. Και αυτό γιατί ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου, αισθήματα που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν και σίγουρα αναθεωρείς κατά πολύ. Αναμφίβολα μια σχέση σε κάνει να μην είσαι τόσο απόλυτος, να γίνεσαι δοτικός, να αφήνεις τον εαυτό σου για λίγο και σίγουρα σε κάνει να ονειρεύεσαι. Ο έρωτας μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη και συγχρόνως η πιο φρικτή στιγμή της ζωής σου. Το σίγουρο όμως είναι ότι μαθαίνεις πολλά.

Τα feelings του έρωτα είναι τόσα πολλά, που δεν είχες νιώσει ποτέ και ήσουν σίγουρος ότι δεν θα νιώσεις.

Η αίσθηση του αήττητου

Όταν ερωτεύεσαι και φύσικα αυτό είναι αμοιβαίο, τότε νιώθεις πως η ζωή είναι τόσο ωραία όσο λένε. Πιστεύεις πως οι δυο σας, θα καταφέρετε πολλά, θα κερδίσετε πολλά για τον απλό λόγο ότι θα είστε σε όλα μαζί. Το οποιοδήποτε πρόβλημα μοιάζει να εξαφανίζεται όταν απλά σκεφτείτε ο ένας τον άλλον.

Ειλικρινείς ανησυχία

Συνήθως οι άνθρωποι ανησυχούν μόνο για τον εαυτό τους. Όταν όμως ερωτευτείς αυτό αλλάζει. Αρχίζεις να νιώθεις μια ανησυχία για το αν ο σύντροφός σου είναι καλά, αν είναι το ίδιο ευτυχισμένος και ερωτευμένος όσο εσύ. Επίσης, οι ερωτευμένοι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους είναι μονίμος σε κίνδυνο και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν και γίνονται υπερπροστατευτικοί.

Ζήλια

Κατά την γνώμη μου η ζήλια είναι ένα υγιές μέρος της σχέσης. Ζήλια με μέτρο όμως. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η ζήλια είναι γοητευτική. Όταν όμως αρχίζει και γίνεται κτητικότητα τότε τα πράγματα αλλάζουν. Και ενώ θες να υπάρχει λίγο ζήλια-ενδιαφέρον στη σχέση σου, όταν αυτή εμφανίζεται τότε προσπαθείς να κάνεις τα πάντα να την διώξεις μακριά. Παν μέτρον άριστον λοιπόν…

Aνιδιοτέλεια

O άνθρωπος είναι από φύση του εγωιστής. Άλλος πολύ, άλλος λίγος. Όμως όταν ερωτευτεί, αυτό το ξεχνάει για λίγο ή για πολύ. Ο έρωτας μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα κάναμε ποτέ. Θέλουμε να δίνουμε και δεν μας νοιάζει αν θα πάρουμε πίσω. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, αποδεικνύουμε καθημερινώς στον άνθρωπό μας τι σημαίνει για εμάς.