Παρά την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και τις πρώτες μαζικές εξορμήσεις στις παραλίες, πολλοί ήμασταν κι εμείς που το περασμένο Σαββατοκύριακο μείναμε στην Αθήνα. Όμως περάσαμε πανέμορφα γιατί είχε το 3ο Yoga Spring Fair 2017, που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μαζί με τον Pepper 96.6 στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή.

Σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο δίπλα από την πισίνα του κολυμβητηρίου, πάνω στο γρασίδι και ανάμεσα στα δέντρα, δάσκαλοι από διάφορες σχολές yoga, μας έδειξαν πώς να έρθουμε σε πιο ουσιαστική επαφή με το σώμα και την καρδιά μας. Hatha, Ashtanga, Anusara, Partner και Acro Yoga ήταν μερικές από τις πρακτικές που μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει.

img_0747

Η ζωντανή μουσική που έπαιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του event, το τρεχούμενο νερό της πισίνας και η μυρωδιά των αρωματικών stick που αναδυόταν από διάφορα σημεία, βοηθούσε στο να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε βαθύτερα την αναπνοή μας. Ειδικά στις πρωινές πρακτικές η αίσθηση ήταν μαγική. Ενδιάμεσα από τα yoga sessions ο καθένας μας μπορούσε να απολαύσει δροσερό τσάι ή κάποιο ελαφρύ σνακ για ενέργεια, διαβάζοντας ακόμη και το βιβλίο του σε μαξιλάρια κάτω από τα δέντρα. Και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελες να φύγεις από αυτό το χώρο με την τόσο γαλήνια ατμόσφαιρα.

Το πολύ όμορφο ήταν επίσης πως γύρω σου έβλεπες αρχάριους ή προχωρημένους φίλους της yoga να συγκεντρώνονται στη στιγμή τους και να προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι τον yogi στο διπλανό mat. Πολύ σπουδαίο, ειδικά στις τις μέρες μας, να βιώνουμε τέτοιες στιγμές. Χωρίς ανταγωνισμό. Πλησιάζοντας πιο κοντά στην αλήθεια μας.