Αν όταν ακούς animations σκέφτεσαι τα καρτούν της παιδικής σου ηλικίας, σου έχουμε νέα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα καρτούν έχουν γίνει καλύτερα από ποτέ και πλέον δεν είναι μόνο για παιδιά! Όσο και να αγαπήσαμε το Lion King, δεν είναι μια ταινία που θα βάλουμε να δούμε το Σαββατοκύριακο, η Moana όμως είναι, και το Grinch, και το Coco και το Trolls και οπωσδήποτε το Sausage Party.

Οι animated ταινίες βρίσκονται ανάμεσα στις ταινίες του Hollywood με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, γιατί το κοινό τους δεν είναι πλέον μόνο τα παιδιά. Οι παραγωγές φροντίζουν να είναι δημοφιλείς σε μικρούς και μεγάλους στον ίδιο βαθμό. Η αισθητική είναι πιο ενήλικη, οι διάλογοι επίσης, ενώ η μουσική που ντύνει τις ταινίες είναι πολλές φορές επάξια αυτόνομου δίσκου, βλέπε Sing, Trolls, Coco. Πλέον, αν πας σινεμά για να δεις μια νέα animated ταινία, δεν θα δεις μόνο το κλασικό «γονείς – παιδιά», αλλά και πολλές παρέες άνω των 20, χωρίς δείγμα ανηλίκου. Τα πιο πρόσφατα animations έχουν βρει τον τρόπο να προσεγγίσουν κοινό από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο χιούμορ. Δεν βλέπουμε μόνο ηθικά διδάγματα και παραμύθια. Οι ατάκες στο Frozen και στο Moana μπορούν να κάνουν έναν ενήλικα να γελάσει, όσο και το παιδί. Ενώ άλλες απευθύνονται μόνο στο ενήλικο κοινό, όπως το Sausage Party. Πέρα από το χιούμορ και τους χαρακτήρες, προφανώς παίζουν τον ρόλο τους και τα μεγάλα ονόματα του Hollywood που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν και αυτό τον χώρο. Ποιος δεν θα πάει να δει μια ταινία με “πρωταγωνίστρια” την Anna Kendrick, όταν πρόσφατα την είδε στο Pitch Perfect και στο Simple Favor; Ποιος δεν θέλει να δει το Moana όταν ξέρει πόσο κουλ τύπος είναι ο Dwayne The Rock Johnson ή το all star Sing με τη Scarlett Johansson και τον Matthew McConaughey.

Εν αναμονή του Grinch, που κάνει πρεμιέρα στις 8 Νοεμβρίου στα σινεμά, τσέκαρε ποια από τις παρακάτω ταινίες δεν έχεις δεις, για να μπαίνεις στο κλίμα σιγά – σιγά.

The Grinch

Sausage party

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

Incredibles 2

Trolls

The boss baby

The Secret Life of Pets

Coco

Moana

Sing

Frozen

PLUS! The nightmare before Christmas


featured image: theguardian.com