“Δεν έχει σημασία τι χρώμα έχεις, αρκεί να ξέρεις ότι αυτό είναι υπέροχο και ότι δεν καθορίζει την ομορφιά σου”.

Ένα κορίτσι ηλικίας 10 ετών, δημιούργησε την δική της συλλογή ρούχων προκειμένου να περάσει το δικό της μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό. Η Kheris Rogers από το Los Angeles, ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που δέχονται bullying στο σχολείο για την διαφορετικότητά τους.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη της, δεχόταν καθημερινά bullying από τα υπόλοιπα παιδιά που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν και να συνηθίσουν το μαύρο δέρμα της. Ένα περιστατικό μάλιστα που πραγματικά την είχε αναστατώσει πολύ, ήταν όταν η δασκάλα ζήτησε απ’τα παιδιά να χρωματίσουν τον εαυτό τους και αντί για καφέ μαρκαδόρο της έδωσε μαύρο.

https://www.instagram.com/p/BUPde1TlAN8/

Τότε ήταν που η μεγαλύτερη της αδερφή προσπάθησε να της ανεβάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της με ένα tweet. Ανέβασε μία φωτογραφία της Kheris και έγραψε: “Είναι μόλις 10 χρονών, αλλά έχει δικαιώματα“. Το tweet συγκέντρωσε πολλά retweets, favorites και θετικά σχόλια. “Υπηρχαν τόσο καλά λόγια που έλεγαν ότι έχω ωραίο δέρμα και ωραία μαλλιά, τόσο που είχα συγκλονιστεί“, δήλωσε η Kheris.

Με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και ψυχολογία της ήρθε η ιδέα στο μυαλό για την δημιουργία ρούχων, η οποία διαθέτει μέχρι στιγμής μπλουζάκια σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις, με το σλογκαν “Flexin in my complexion”. Με τον δικό της μοναδικό τρόπο ελπίζει να βοηθήσει και τα υπόλοιπα παιδιά να νιώσουν αυτοπεποίθηση στο ίδιο τους το δέρμα.

https://www.instagram.com/p/BTaX3dmFXPY/ https://www.instagram.com/p/BThQsj0F9ZI/