Μια ιστορία αγάπης είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για κινέζικο, παγωτό και κρασί. Ένας ακόμα τρόπος να περάσεις ένα βράδυ μόνη σου ή με παρέα, στο σπίτι.

Μια καλογυρισμένη ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία αγάπης είναι μια καλή αφορμή να επαναξιολογήσεις τον ρομαντισμό στη ζωή σου.  Με παρέα ή όχι.

1. At First Sight

first-sight-custom

Με πρωταγωνιστές τον Val Kilmer και τη Mira Sorvino η αληθινή ιστορία του Shirl Jennings γίνεται ταινία το 1999. Ο Shirl που αντιμετωπίζει προβλήματα με την όραση του κάνει μια επέμβαση για να τη βελτιώσει και το κορίτσι που αγαπάει, αλλά δεν έχει δει με τα μάτια του ποτέ, είναι εκεί μαζί του. Αν και το ονόματα στη ταινία άλλαξαν, η ιστορία είχε ήδη γίνει πολύ γνωστή από το 1993 όταν ο Shirl τη μοιράστηκε με τη New Yorker στο κομμάτι “To See and Not to See”  και αργότερα, πριν γυριστεί η ταινία γράφοντας ένα βιβλίο για την ιστορία του.

2. A Beautiful Mind

beautiful-mind-custom

Η ταινία του 2001 αφορά τη ζωή του μαθηματικού John Nash με τις ψυχικές του διαταραχές αλλά πιο πολύ επικεντρώνεται στην απεριόριστη αγάπη που τον ένωνε με τη σύζυγό του Alicia. Με πρωταγωνιστές τον Russell Crowe και την Jennifer Connelly το ζευγάρι περνάει από διάφορα στάδια και καταλήγουν μαζί. Για την ιστορία μάθε ότι στη πραγματικότητα το ζευγάρι πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πέρυσι.

3. Walk the Line

walk-line-custom

Η Reese Witherspoon κέρδισε το Όσκαρ της χάρη σ αυτή τη ταινία για τη ζωή της June Carter Cash και του Johnny Cash. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1955, όταν ακόμα ο Johnny ήταν παντρεμένος με τη πρώτη του σύζυγο, τη Βίβιαν. Δύο χρόνια μετά πήραν διαζύγιο και ο Johnny παντρεύτηκε τη June όπου και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατό της το 2003. Ο Johnny πέθανε 4 μήνες μετά.

4. The Vow

vow-custom

Όσες φορές και αν δεις τη ταινία κλαις και μετά όσο σκέφτεσαι ότι είναι αληθινή ιστορία κλαις περισσότερο. Με κύριους χαρακτήρες το Leo (Channing Tatum) και τη Paige (Rachel McAdams) η ιστορία περιγράφει τον Krickitt και την Kim Carpenter. Δυο μήνες μετά το γάμο τους το ζευγάρι έχει ένα ατύχημα. Η Kim χάνει τη μνήμη, θυμάται συγκεκριμένα περιστατικά μέχρι πριν παντρευτεί. Ο γάμος διαλύεται εκείνη επιλέγει να κάνει τα πράγματα όπως τα θυμάται πριν το γάμο τους και τελικά βρίσκονται να είναι ξανά μαζί αφού ξαναγνωρίστηκαν από την αρχή.

5. Fever Pitch

fever-pitch-1-custom

Το 2005 η ταινία του Nick Hornby γίνεται το remake του 1997 και η συγκεκριμένη αυτοβιογραφία του αφορά μια από τις σχέσεις του. Η Drew Barrymore και ο Jimmy Fallon είναι το ζευγάρι που ερωτεύεται και στην πορεία πρέπει να αντιμετωπίσει την εμμονή εκείνου με το baseball.

6. Bonnie and Clyde

bonnie-clyde-custom

Πριν από τη ταινία με τη Faye Dunaway και το Warren Beatty του 1967, η ιστορία της Bonnie και του Clyde είχε γίνει ήδη εθνικό θέμα συζήτησης. Η Bonnie Elizabeth Parker και ο Clyde Chestnut Barrow ήταν το ζευγάρι ληστών τραπεζών στη δεκαετία του’30.

7. Reaching For the Moon

reaching-moon-custom Η Miranda Otto σκιαγραφεί τη αμερικανίδα ποιήτρια Elizabeth Bishop και τη σχέση της με τη βραζιλιάνα αρχιτέκτονα a Lota de Macedo Soares τη δεκαετία του ’50. Στην αληθινή ζωή η σχέση των δύο τους κατέληξε με την αυτοκτονία της  το 1967.

8. Boys Don’t Cry

boys-dont-cry-custom Η Hilary Swank πήρε με την αξία της το Oscar για το ρόλο της Brandon Teena στην αληθινή ιστορία της ζωής της. Αν και τη ταινία θα τη κατέτασσες πιο εύκολα σε δράμα η αλήθεια είναι ότι είναι επίσης μια τρυφερή ρομαντική ταινία με δυνατά συναισθήματα.

9. It Could Happen to You

could-happen-you-custom Είναι η ταινία που ο Nicolas Cage πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κομεντί ως νεορυορκέζος αστυνομικός που κερδίζει ένα λαχείο με μια σερβιτόρα. Στην πραγματικότητα ο Robert Cunningham μοιράστηκε 6 εκατομμύρια δολάρια με τη σερβιτόρα Phyllis Penzo το 1984 αλλά το love story κατασκευάστηκε μόνο για τη ταινία, δε μας νοιάζει καθόλου.

10. The Notebook

romance-movies-based-true-stories-custom Τελικά ναι η ταινία The Notebook είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Όπως περιγράφει ο Nicholas Sparks η ιστορία έχει βασιστεί στον παππού και τη γιαγιά της συζύγου του.