Κοιμάσαι από τις δώδεκα το βράδυ, έχεις πιεσόμετρο στο σπίτι και θερμόμετρο στο συρτάρι του γραφείου. Πηγαίνεις σε όλες τις προπονήσεις σου και τις Κυριακές ξυπνάς νωρίς για να μη χάσεις τη μέρα. Έχεις κόψεις το fast food και ξέρεις τις νέες προσθήκες του Netflix καλύτερα και από το team του marketing της πλατφόρμας.

Αν νιώθεις και μερικά από τα παρακάτω μάθε πως αγαπάμε τον γεράκο που κρύβεις μέσα σου αλλά μήπως να βγαίνουμε πιο συχνά;

1. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τους ανθρώπους της ηλικίας σου

Το περισσότερο διάστημα βρίσκεις τρομακτικά δύσκολο το να καταφέρεις να καταλάβεις πολλές από τις φίλες σου. Κάποιες ακόμα σπουδάζουν, σπαταλούν ώρες ανάλυσης για το seen του αναπάντητου μηνύματος και ξεχνάνε να πληρώσουν τα κοινόχρηστα. Έχει μεγάλη διαφορά ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο. Πχ πως καταλαβαίνετε την έξοδο πια. Εσύ θες να πας για ένα ποτό στις εννέα και κατά τις δώδεκα να είσαι πίσω. ”Πέμπτες. Σάββατα γίνεται χαμός.”

2. Δεν είναι πρόβλημα να είσαι μόνη σου

Περνάς όμορφα μόνη σου. Eίναι η ανεξαρτησία που νιώθεις όταν τα καταφέρνεις μια χαρά χωρίς να χρειάζεσαι άλλους. Δεν σε ενοχλεί να δεις μία ταινία μόνη σου ή να βάλεις να πιεις ένα ποτό χωρίς να περιμένεις τρεις φίλες σου για να ανοίξετε ένα D’ Asti. Θα βάλεις ένα κονιάκ για σένα. Καλό μου γεροντάκι εσύ.

3. Έχεις κατανόηση και ενσυναίσθηση

Μπορείς να καταλάβεις περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους. Μπορείς να δείξεις κατανόηση σε διάφορες συμπεριφορές. Συγχωρείς πιο εύκολα γιατί ξέρεις πια τους ανθρώπους. *rolling eyes*

4. Είσαι υπεραναλυτική

Μπορείς να συζητήσεις αρκετή ώρα για αυτό που σε απασχολεί μα πιο πολύ μπορείς να το σκέφτεσαι ώρες. Ή και μέρες. Θες να το πιάσεις από όλες τις πλευρές και να το αξιολογήσεις. Οι άνθρωποι που υπεραναλύουν τις καταστάσεις είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους ρίσκα και χαμένες μπαλιές. Θέλουν η κάθε κίνηση να καταλήγει σε ένα μικρό γκολ, όπως θα έπρεπε σε κάθε παλαίμαχο, στη δική μας περίπτωση παλαίμαχο της ζωής.

5. Θες να μαθαίνεις

Αν ο ανθρωπάκος που κρύβεις μέσα στο κεφάλι σου είναι πάνω απο 70 ετών τότε έχεις μάθει να εκτιμάς την αξία της γνώσης. Έχεις ξεπεράσει τα φόβικα σύνδρομα της εξεταστικής και των βαθμολογιών και είσαι έτοιμη να απολαύσεις μία ακόμα ορκωμοσία.

6. Κάνεις όλα τα τσεκ απ

Και μπράβο σου. Είσαι όμως μία γέρικη ψυχούλα όταν ξέρεις τι σημαίνει HDL και LDL. Μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά τι προετοιμασία χρειάζεται ένας υπέρηχος κάτω κοιλίας και μπορείς να κάνεις τέλειες κουβέντες με τον γιατρό της γιαγιάς σου για τις φυσικές τιμές του αιματοκρίτη. Και δεν είσαι καν γιατρός.

7. Μπορείς πολύ εύκολα να προσαρμοστείς σε παρέες με μεγαλύτερα άτομα

Πιστεύεις ακράδαντα ότι οι καλύτερες συζητήσεις γίνονται σε ένα πολύ ήσυχο μπαρ, χωρίς δυνατή μουσική και πολύ κόσμο ή ακόμα καλύτερα σε ένα σαλόνι. Προτιμάς να κάνεις παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους γιατί δεν μπορείς την πολλή φασαρία. Θέλεις ησυχία και συζητήσεις για φιλοσοφία, ταινίες και μουσική. Πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να αναρωτιέται ”Πως μπορούν να κάθονται δίπλα στα ηχεία και μετά να μυρίζουν τα μαλλιά τους τσιγάρο;”.

8. Έχεις μελετήσει τον εαυτό σου

Έχεις κάνει ψυχανάλυση, έχεις δοκιμάσει τα όρια σου. Ξέρεις πως αντιδράς κάτω από διάφορες συνθήκες. Ξέρεις να ακούς το σώμα σου και να αναγνωρίζεις τις ανάγκες του. Ξέρεις πότε πρέπει να σου κάνεις pampering και πότε πρέπει να πας στον γιατρό. Εμείς οι παλιές καραβάνες ξέρουμε. Αυτό που θες να μας πεις, ας μας το πεις, αλλά μάθε πως το ξέραμε ήδη.

9. Είσαι ευαίσθητη

Αντίθετα με ότι πιστεύεις, οι γέρικες ψυχούλες κλαίνε εύκολα. Δεν μπορούν να αγνοήσουν τις κακές ειδήσεις. Τους αγγίζει ό,τι δύσκολο ή άσχημο ακούνε ή βλέπουν και το βάζουν βαθιά μέσα στην καρδούλα τους. Κλαις ακόμα και το βίντεο που ένα γατάκι κυνηγάει ένα κουβάρι. Θυμήθηκες τη γιαγιά σου που σε έβαζε ατελείωτες ώρες να κάθεσαι με τα χέρια ανοιχτά για να φτιάχνεις τις κλωστές της σε κουβαράκια.

10. Είσαι δημιουργική

Έτσι βαθυστόχαστη που είσαι μπορείς να γίνεις πολύ δημιουργική με διάφορες μορφές τέχνης. Μπορείς να ασχοληθείς αρκετές ώρες με ένα κολάζ με γραμματόσημα και το προτιμάς από το να βγεις Παρασκευή για ποτό. Αντίστοιχα προτιμάς να κάνεις το παζλ με τα 5000 κομμάτια παρά να ντυθείς, να βαφτείς και να βγάλεις τις πυτζάμες σου.

featured photo: Unsplash: xandtor
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μερικές φορές το ghosting είναι ο σωστός τρόπος να τελειώσει μία σχέση