Τα 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα for free.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Θοδωρής Ρέλλος & Γιάννης Αναστασάκης live

Οι μουσικοί Θοδωρής Ρέλλος και Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζουν την πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Horseloverfat». Το υλικό και οι συνθέσεις της πρώτης κοινής δουλειάς των μουσικών δημιουργήθηκαν από τις ζωντανές εμφανίσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια, τους αυτοσχεδιασμούς και τους πειραματισμούς τους, καθώς και από κείμενα βασισμένα σε διηγήματα του γνωστού Αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick.

Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ θα τους συνοδεύσει η Σαβίνα Γιαννάτου αλλά και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης, ένας από τους σπουδαιότερους τζαζ drummers στην Ελλάδα, με μια μοναδική προσέγγιση και έναν ιδιαίτερο τρόπο παιξίματος.

Κυριακή 24/2, 21:00 Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Τα οχήματά μου για τον ουρανό» με τη Γιοβάννα

Μια μυθική φωνή του έντεχνου τραγουδιού επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ένα μοναδικό ρεσιτάλ. Η Γιοβάννα θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τίτλο Τα οχήματά μου για τον ουρανό γεμάτο διαχρονικά τραγούδια που σημάδεψαν την πολύχρονη καριέρα της. Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Χρήστος Κουμούσης.

Κυριακή 24/2, 19:00 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Κελτικά και Βόρεια μουσικά τοπία»

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College/Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την συναυλία «Κελτικά και Βόρεια μουσικά τοπία» με την Κελτική/Σκανδιναβική χορωδία Curfá. Η χορωδία ερμηνεύει, στην Αγγλική και την Γαελική (Κελτική) γλώσσα αλλά και σε παλιές διαλέκτους των Βόρειων χωρών, τραγούδια για την αγάπη και για το ψάρεμα, τραγούδια ποιμενικά, ύμνους και νανουρίσματα, αλλά και διασκευές κομματιών γνωστών Σκανδιναβικών συγκροτημάτων.

Παρασκευή 22/2, 19:30 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Διάβασε τη συνέχεια στο Monopoli.gr
featured image: Unsplash| Semina Psichogiopoulou