Πέρασαν οι γιορτές, μεγάλωσαν οι μπάκες, φουσκώσανε τα μπούτια, εμφανίστηκαν τα διπλοσάγωνα. Ώρα για γυμναστήριο θα πεις.

Γιατί διάολε έχω δώσει και 400€ ετήσια συνδρομή και πάτησα μόλις 3 φορές τον Σεπτέμβριο! Τότε που υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι «το επόμενο καλοκαίρι μαλάκα μου θα είμαι ένας συνδυασμός Zac Efron και Βαγγέλη Σειληνού στα 20s του»! Ξέρεις, τότε που είχε παίξει 24 δευτερόλεπτα στο Η θεία από το Σικάγο; Και δεν είχε χορέψει; Αν δεν ξέρεις τον Σειληνό απλά πέρνα έξω. Ευχαριστώ.

Ναι, δυστυχώς το γυμναστήριο, είτε αυτό είναι το αγαπημένο «σιδεράδικο» με τα πουλ νταουνς, τα πεκ ντεκς τις στραβόμπαρες και τους σκουριασμένους ψύκτες, είτε αυτά τα καινούργια τα κροσφιτ, HIIT, με τα τι-αρ-εξ και τα μποσού, έχουν το ίδιο πρόβλημα: έχουν ανθρώπους μέσα. Και τα κάνουν ανυπόφορα. Να γιατί μου σπάνε τα νεύρα:

Πού πας χωρίς πετσέτα;

Αλήθεια; Δηλαδή πιστεύεις ότι όταν σηκωθείς από το στρώμα/όργανο/ γουατέβερ, η στάμπα ιδρώτα που θα αφήσεις είναι τιμή για τον επόμενο; Βάλε μαντάμ μια πετσέτα είμαστε που είμαστε εδώ μέσα στις μυρωδιές… Btw η πετσέτα στο γυμναστήριο δεν είναι απλά κοινή λογική αδέρφια, είναι και ένδειξη παιδείας.

ΗΣΥΧΙΑ!

Αδερφέ τι σφίγγεσαι αλήθεια; Και άντε και σφίγγεσαι πρέπει να γκαρίζεις να σε ακούει όλο το οικοδομικό τετράγωνο; Οι καλύτεροι είναι αυτοί που κάνουν «ΠΦΦΣΣΣΣΣΣΣΣΤ» και στο τέλος το συνοδεύουν με «ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ» για να βάλουν σαν κερασάκι το «ΓΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ» όταν παρατάνε με δύναμη στο πάτωμα το βάρος.

Μπλα μπλα μπλα μπλα

Ήρθες να γυμναστείς ή να δείξεις το κωλαράκι σου και να φλερτάρεις/κουτσομπολέψεις; Και τα δύο είναι αποδεκτές δραστηριότητες στο γυμναστήριο (προσωπικά τις ενθαρρύνω και τις δύο με προτίμηση στη δεύτερη). Όμως όχι ταυτόχρονα. Ή άραξε κάπου που δεν πιάνεις χώρο και κάνε το κομμάτι σου, ή «σουτ» και κουνήσου να κάνουν γυμναστική αυτοί που θέλουν.

Ο ξερόλας

Είσαι στο ομαδικό προσπαθώντας να καταλάβεις τι σκατά λέει ο γυμναστής και τι είναι τα σούμο-σκουοτς και τα μπέρπιζ και όλα αυτά. Και πετάγεται το nerd της τάξης να πούμε και λέει «όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και αυτή την παραλλαγή που είναι γαμάτη» ή «α μόνο αυτά σήμερα; Εύκολο!». Μπράβο μεγάλε. Όχι μπράβο. Είσαι μάγκας. Που να πάθεις γαστρεντερίτιδα από κινόα!

Παργαλάτσοι ολ όβερ

Ας μου πει ένας εάν στο σπίτι του όταν βγαίνει από το μπάνιο βγαίνει γυμνός. Χωρίς ούτε μία πετσέτα. Δεν υπάρχει κανείς που το κάνει αυτό. Θα βάλεις ρε αδερφέ ένα μπουρνούζι, ένα κάτι. Και όμως στο γυμναστήριο, στα αποδυτήρια, για κάποιο λόγο πρέπει όλοι να δούμε πόσο την έχεις. Έυγε! Εγώ πάντως το αντιμετωπίζω σαν έκλειψη ηλίου δεν κοιτάω ποτέ κατευθείαν εκεί.

Το αποσμητικό δεν είναι προαιρετικό

Λοιπόν παιδιά… έλα να πούμε και τα βασικά τώρα… Αν είσαι λίγο βρωμερούλης αλλά ακόμα και αν δεν είσαι, πρέπει να βάλεις αποσμητικό. Σόρι αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν σου δίνω τη δυνατότητα να διαλέξεις αν θέλεις να βάλεις ή όχι. ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις. Και ναι μπορεί εκείνο το άρθρο που διάβασες στο wired να λέει ότι το αποσμητικό στο γυμναστήριο δεν είναι η καλύτερη ιδέα αλλά ναι… αγνόησέ το.

Κατέβα από το ελλειπτικό επιτέλους

Μα επιτέλους… Επιτέλους σταμάτα να κάνεις ελλειπτικό! Για το θεό δηλαδή τι προσπαθείς να κάνεις; Κάποιο ρεκόρ; Να δεις πόσο μπορείς να αποφύγεις το λιντσάρισμα; Να κάψεις κάτι από λίπος; Ξέρεις πόση ώρα πρέπει να είσαι εκεί απάνω για να το καταφέρεις αυτό; 1-2 ώρες και βλέπουμε! Δεν είναι δικό σου μάνα μου το όργανο. Περιμένει κόσμος από πίσω. Σε λίγο θα ξεκινήσει το GNTΜ. Για όνομα του Θεού πια, κατέβα!

4 σετ έχω αδερφέ

Επέκταση του παραπάνω. Ρε θείο, κάθεσαι και χτυπιέσαι και σφίγγεσαι μισή ώρα στον ρημαδιασμένο τον πάγκο. Έχεις πετάξει βυζιά που αν κατά λάθος πέσω πάνω τους θα πάθω διάσειση. Και συνεχίζεις και φορτώνεις και βάζεις. Φτάνει! Ανησυχώ καλέ κοκκινίζεις. Θα πάθεις κήλη αγορίνα μου! Άσε να κάνουμε και εμείς λίγο. Και για το θεό βάλε τα βάρη στη θέση τους!

Το «εναλλάξ»

Μη με παρεξηγείς, εκτιμώ που με άφησες να μοιραστούμε το πουλ-ντάουν. Αλλά μη μου διαλύεις τον ανδρισμό βάζοντας 70 κιλά παραπάνω κάθε φορά που έρχεται η σειρά σου! Έχω και ευαίσθητη ψυχούλα που να πάρει!

Το κολάν

Είσαι παίδαρος κοπέλα μου το ξέρουμε. Και το ξέρεις. Και φοράς το κολάν να φανεί το κωλάν και πας σε εκείνο το όργανο για τα πόδια και τα ανοίιιιιγεις και τα κλείνεις. Δεν κάνουμε δουλίτσα όμως έτσι! Εσύ ήρθες για να μπουστάρεις το εγώ σου και να δεις πώς σε καμαρώνουν όλα τα αγοράκια και πόσο σε μισούν τα κοριτσάκια, εγώ πάλι ήρθα για να ρίξω τη μπάκα. Αυτό το γυμναστήριο δεν μας χωράει και τους δυο.


gif: giphy.com