Άλλοι την αποκαλούν “το μέλλον της ποπ μουσικής” και άλλοι “η τραγουδίστρια που δημιουργεί ένα νέο είδος flamenco”. Στην πραγματικότητα, και αυτά και ακόμα περισσότερα ισχύουν για την Rosalía. Eίναι μόλις 26 κι έχει ήδη καταφέρει να βρει το ύφος της μουσικής που της ταιριάζει καλύτερα και να το εξελίξει. Είναι η τραγουδίστρια που προτιμά να τραγουδά στα ισπανική και να προμοτάρει όσο μπορεί την χώρα της. Αλλά και εκείνη που έχει γύρω της μια ομάδα γυναικών που όλες μαζί κάνουν θαύματα και στηρίζουν άλλες γυναίκες. Μπορεί να έχει δημιουργήσει μεγάλες συζητήσεις γύρω από το όνομα της, το ταλέντο της όμως δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Δικαιωματικά.

1. Φοίτησε μέχρι το 2017 στο Κολέγιο Μουσικής της Καταλονίας, το οποίο δέχεται ένα φοιτητή κάθε χρόνο για το πρόγραμμα του flamenco.

2. Το ντεμπούτο της στην αμερικανική τηλεόραση έγινε στα βραβεία MTV. Είχε έρθει επιτέλους η ώρα να την ακούσει όλος ο κόσμος.

3. Είναι η αγαπημένη τραγουδίστρια του Pedro Capo αυτή τη στιγμή και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστούν σε κάτι μαζί. Ο Pedro Capo του Calma. Ναι αυτός.

4. Κάνει μια εμφάνιση στο πλάι της Penelope Cruz στην νέα ταινία του Pedro Almodovar, Pain and Glory. Oι δυο τους τραγουδούν ένα τραγούδι της Lola Flores καθώς πλένουν τα ρούχα στο ποτάμι. Μας το μαρτύρησε το trailer.

5. Ο Pharell Williams την έχει προσεγγίσει για συνεργασία, βγάζοντας της το προσωνύμιο “unicorn”. Καταλαβαίνουμε γιατί.

6. Αλλά και η Madonna της ζητήσε να τραγουδήσει στο πάρτι γενεθλίων της στο Μαρόκο. Η Rosalía έπρεπε να αρνηθεί λόγω έλλειψης χρόνου.

7. Κανείς στην οικογένειά της δεν ασχολείται με την μουσική, εκείνη όμως ήξερε σχεδόν από τα 13 της τι θέλει να κάνει στη ζωή της.

8. Τραγουδώντας flamenco τραυμάτισε τις φωνητικές της χορδές και έπρεπε να χειρουργηθεί. Με περισσότερα μαθήματα φωνητικής όμως τα κατάφερε και η φωνή της εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα.

9. To Malamente είναι το πιο πετυχημένο και γνωστό τραγούδι της, αλλά και αυτό που έκανε πολλούς να στραφούν εναντίον της. Πολλοί θεώρησαν ότι χρησιμοποίησε την κουλτούρα των Ρομά για να επωφεληθεί η ίδια. Για εκείνη ήταν ένα τρόπος να τους τιμήσει.

10. To περιοδικό Time την κατατάσσει στους 10 ηγέτες της νέας γενιάς. Και είναι μάλιστα η μόνη μουσικός της λίστας.

Featured Image: flurmagazine.com