Στις 5 Απριλίου η στήλη έκλεισε τον ένα χρόνο ζωής και γνωστός τυπικός με τις γιορτές, σκέφτηκα ενάμιση μήνα μετά να γράψω όσα έχω κρατήσει από αυτούς τους 13 μήνες ως delivery boy. Τον Απρίλιο του 2013, ξεκινούσα το πρώτο μου ντελίβερι με αυτήν την παράγραφο:

 “Ιούλιος 2009, 38 βαθμοί υπό σκιάν, κλασικό ελληνικό καλοκαιράκι (του Σατανά). Μεσημεράκι. Έχουμε το πρώτο μας ραντεβού με την Χ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ένα εξαιρετικό σημειολογικά λοκέισιον, διότι το βράδυ θα τελείωνε περίπου με κλάματα. Σαν να είχε στερέψει ο κόσμος από κακές ιδέες, εγώ επινόησα την χειρότερη”.

 Τον Απρίλιο του 2013, δεν φανταζόμουν με τίποτα ότι μια λίστα με οποιαδήποτε πράγματα μπορεί να έμαθα για οποιοδήποτε λόγο θα ενδιέφερε περισσότερες από πέντε αναγνώστριες του Savoir Ville. Όχι γιατί δε με πίστευα, αλλά κυρίως γιατί είχα συνηθίσει να γράφω για άντρες.

Τέλος πάντων, έχουν συμβεί τόσα παρανοϊκά και όμορφα τον τελευταίο χρόνο που κάποια στιγμή απλά κατάλαβα τη ματαιότητα της ανάλυσης και άρχισα να τα δέχομαι όλα όπως έρχονται.

209558188882495191_s7pp1yz6_c

 Τι έμαθα λοιπόν ως το delivery boy του Savoir Ville:

 1. Ο καλύτερος τρόπος να διαβάσεις και να μάθεις για τον ‘αντίπαλο’ είναι να ρωτήσεις τον ίδιο τον ‘αντίπαλο’. Καλές οι φίλες και οι κολλητές, αλλά η ανάγκη μιας γυναίκας να τα ακούσει κι από έναν άντρα είναι πιο επιτακτική, όταν το θέμα της γίνεται πρόβλημα. Μπράβο στη Γεωργία που το είδε να έρχεται.

2. Όσο και να αντιδράτε και να φωνάζετε ότι δεν είστε όλες έτσι, οι περισσότερες ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ με τον δύσκολο, μυστήριο ή τέλος πάντων, με τον τύπο που δεν σας θέλει και τόσο.

3. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, οπότε όλα καλά.

4. Ο μποέμ αλητάμπουρας συγγραφέας, δηλαδή ο Hank Moody του ‘Californication’, συγκεντρώνει ένα σωρό ελκυστικά στοιχεία που σας βγάζουν απ’ τα ρούχα σας (για πάρτη του).

5.  Υπάρχει τεράστια διαφορά από συμβουλή σε συμβουλή. Θεωρώ χαζομάρα να συμβουλέψω για οτιδήποτε δεν έχω ζήσει. Συνεπώς, γίνομαι συμβουλευτικός μόνο όταν έχω το ίδιο βίωμα. Αυτό που έμαθα λοιπόν είναι ότι μόνο έτσι γίνεσαι χρήσιμος στον άλλο.

6. Ναι, το καλύτερο κομμάτι στο να παριστάνεις το delivery boy είναι οι ερωτήσεις των αναγνωστών, πρώτα ως πράξη καθεαυτή και μετά ως περιεχόμενο.

7.  Γι’ αυτό ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ.

8. Ξέρω ένα κορίτσι που δηλωμένα ΜΙΣΕΙ αυτή τη στήλη και μου το έχει πει ‘προσωπικά’ (απ’ το Facebook). Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν δεκάδες. Εκδηλωθείτε κορίτσια, να ανάψουν και λίγο τα αίματα.

9. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω σε καμία, μα καμία σχέση. Ναι, μπορείς να περάσεις όλη τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που δεν κάνει τις πεταλούδες να πετάνε πια στο στομάχι σου, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Αν αφήσεις τον έρωτα να σου γλιστρήσει, ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να τον φέρει πίσω. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ‘μαστε και πάλι ευτυχισμένοι.

10. Όλα ωραία, αλλά την προσοχή σας στο 6 και στο 7 παρακαλώ.

 Στείλτε ερωτήσεις για να γιορτάσουμε και τα επόμενα γενέθλια της στήλης, ελπίζω στην ώρα τους αυτή τη φορά.

 Ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τα σχόλια και για τη φάση.

 Η.