Το συναίσθημα ικανοποίησης που έχεις μετά από ώρες γενικής καθαριότητας στο σπίτι είναι από τα πιο ευχάριστα. Τι κάνεις όμως όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν σου το επιτρέπουν και πρέπει μέσα σε λίγη ώρα να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται και να είναι τακτοποιημένο; Γίνεται κάτι τέτοιο;

10 ιδέες προσπαθούν να σε πείσουν ότι γίνεται!

Τοποθέτησε σε όλα τα δωμάτια ένα δοχείο για να βάλεις μέσα ότι δεν προλαβαίνεις να τακτοποιήσεις

Μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό κουτί, ένα ψάθινο καλάθι ή απλά ένα συρτάρι που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση την κατάλληλη στιγμή. Μην ξεχάσεις μια φορά την εβδομάδα να το τακτοποιείς όμως!

Βάλε τα καθαριστικά προϊόντα εκεί όπου τα χρησιμοποιείς

Τα καθαριστικά του μπάνιου, στο ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα. Τα καθαριστικά της κουζίνας σε ντουλάπι στην κουζίνα ειδικά για εκείνα. Έτσι θα ξέρεις που βρίσκονται και ανοίγοντας το ντουλάπι θα παίρνεις εύκολα ό,τι θέλεις.

Πλύνε τα πιάτα όσο μαγειρεύεις

Μην κάθεσαι στον υπολογιστή ή το κινητό όσο περιμένεις τη σάλτσα να δέσει ή τα μακαρόνια να βράσουν. Κάνε μια άλλη δουλειά. Ιδανικά, πλύνε τα πιάτα μιας και ένας καθαρός νεροχύτης είναι βασικός σε ένα καθαρό σπίτι. Εναλλακτικά καθάρισε τα ντουλάπια ή το ψυγείο σου.

Ξεσκόνισε χρησιμοποιώντας τις κάλτσες σου

Θυμάσαι εκείνες τις συνθετικές κάλτσες που κρατάς στο συρτάρι σου για ώρα ανάγκης; Ε, αυτή είναι η στιγμή. Φόρεσε τες στα χέρια ή τα πόδια και ξεσκόνισε το πάτωμα ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία ή τα έπιπλά σου.

Χρησιμοποίησε ένα ρολό για παλτό για τον καθαρισμό του καναπέ σου

Ειδικά αν έχεις και ζωάκι αυτό θα σου λύσει τα χέρια. Το ρολό που χρησιμοποιείς το χειμώνα για να απομακρύνεις τις τρίχες και τη σκόνη από τα παλτό σου θα γίνει ο σύμμαχός σου στον γρήγορο καθαρισμό του καναπέ και των μαξιλαριών σου.

Καθάρισε το μπάνιο όσο κάνεις ντους

Οι υδρατμοί βοηθούν στην όποια βρωμιά και μούχλα να αφαιρεθεί πιο εύκολα. Πάρε το βουρτσάκι σου και ξεκίνα το τρίψιμο.

Καθάρισε με ένα υγρό πανάκι τις επιφάνειες αμέσως μετά από κάθε σου δουλειά

Έπλυνες τα δόντια σου; Καθάρισε με το κατάλληλο πανί το νιπτήρα σου. Έπλυνες τα πιάτα; Καθάρισε το νεροχύτη. Έκοψες ψωμί στον πάγκο; Μάζεψε τα ψίχουλα.

Τακτοποίησε όλα τα φορεμένα σου ρούχα

Αν γίνεται αμέσως ή τουλάχιστον στο τέλος της ημέρας. Άλλα χρειάζονται πλύσιμο, άλλα που μπορούν να ξαναφορεθούν μπορείς να τα αφήσεις σε μια κρεμάστρα ή τον καλόγερό σου και άλλα που απλά τα δοκίμασες πρέπει να ξαναμπούν στη ντουλάπα.

Φτιάξε το κρεβάτι σου μόλις σηκωθείς

Και όταν λέμε μόλις εννοούμε τη στιγμή που θα σηκωθείς άνοιξε τα παράθυρά σου, τίναξε μαξιλάρια και σκεπάσματα και στρώσε το κρεβάτι σου. Μια βαρετή δουλειά βγήκε από τη λίστα πριν ακόμη προλάβεις να ξυπνήσεις.

Εκμεταλλεύσου την αρωματοθεραπεία

Προκειμένου να μυρίζει ο χώρος σου όμορφα. Ωραίο το τακτοποιημένο σπίτι αλλά καλό είναι η πρώτη εντύπωση, πέρα από την τακτοποιημένη εμφάνιση, να είναι και μια ευχάριστη μυρωδιά.


featured photo: Unsplash|elizabeth lies