Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την πρεμιέρα του νέου θρίλερ Leave the World Behind (με πρωταγωνιστές την Julia Roberts και τον Ethan Hawke) στο Netflix. Και δεν άργησε το βιβλίο που έγινε ταινία να κατακτήσει την πρώτη θέση στη λίστα των δέκα κορυφαίων ταινιών του Netflix, ρίχνοντας την ταινία The Super Mario Bros στο νούμερο δύο.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα των best seller που έγραψε ο Rumaan Alam, το Leave the World Behind ακολουθεί μια οικογένεια που νοικιάζει ένα σπίτι στο Long Island για να απολαύσει λίγο χρόνο μακριά από την πόλη. Αλλά η απόδρασή τους σύντομα παίρνει μια περίεργη τροπή όταν δύο άγνωστοι (που ισχυρίζονται ότι είναι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού) χτυπούν την εξώπορτα και ανακοινώνουν ότι έχει γίνει black out σε όλη τη Νέα Υόρκη – και πρέπει να μείνουν εκεί τη νύχτα.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, το Leave the World Behind θα κρατήσει τους θεατές στην άκρη των θέσεων τους.

Ο Αντιπρόεδρος Ειδήσεων και Ψυχαγωγίας του PureWow, Philip Mutz, ανέφερε για το νέο θρίλερ: «Αυτή είναι μια από τις πιο έντονες ταινίες της χρονιάς. Η Roberts και ο Mahershala Ali κάνουν τόσο μεγάλη δουλειά στο να δημιουργούν ένταση τόσο πυκνή που μπορείς να την κόψεις με ένα μαχαίρι». Και συνέχισε, «Χωρίς να δώσεις τίποτα, το τέλος είναι βέβαιο ότι θα είναι διχαστικό. Προσωπικά το βρήκα εξοργιστικό, αλλά μπορώ εύκολα να δω έναν κόσμο όπου οι θαυμαστές της ταινίας λατρεύουν την τελευταία στιγμή».

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την ταινία να είναι απολύτως απαραίτητο να παρακολουθήσεις;

Αρχικά το ταλαντούχο καστ του συνόλου. Ενώ η Roberts δίνει μια απίστευτη, λεπτή ερμηνεία σε έναν ρόλο που απέχει πολύ από τη συνηθισμένη γοητεία rom-com μέσα στην οποία την έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει». Και ας μην ξεχνάμε την έκπληξη του Kevin Bacon. «Οι θεατές μπορεί να εκπλαγούν βλέποντας το όνομα του στους τίτλους έναρξης, ιδιαίτερα αφού η πρώτη ώρα της ταινίας έχει μόνο μια ματιά δέκα δευτερολέπτων για το αστέρι της A-list. Αλλά η μεγάλη σκηνή του, όταν τελικά φτάσει, αξίζει σίγουρα την αναμονή.

Δες το στο Netflix