Δεν είναι τυχαίο το ρητό που λέει: μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και μία μυρωδιά με χίλιες αναμνήσεις.

Κι επειδή υπεύθυνοι για τις αναμνήσεις μας είμαστε εμείς, μία ωραία ιδέα θα ήταν να αρχίσουμε να επενδύουμε στους χώρους τους οποίους βρισκόμαστε. Αν θέλεις να έχεις ωραίες αναμνήσεις από το χώρο που αγαπάς και περνάς σημαντικό μέρος της μέρας σου, τότε μία υπέροχη λύση είναι να προσθέσεις ένα αρωματικό diffuser.

Τα αρωματικά diffuser, ολοκληρώνουν το design κάθε εσωτερικού χώρου και δημιουργούν μία υπέροχη οσφρητική ατμόσφαιρα. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος από λουλουδένιες, ανοιξιάτικες νότες μέχρι ξυλώδεις, αισθησιακές και ζεστές.

Είναι η τελευταία τάση της διακόσμησης, που αν μέχρι σήμερα παραβλέπεις, μάλλον δεν έχεις μυρίσει ένα από τα 5 που σου προτείνουμε παρακάτω.

1. Jo Malone London – Myrrh and Tonka Diffuser

Ο διάσημος οίκος που πρωτοπορεί στο χώρο του αρώματος έχει λανσάρει δική του συλλογή με Exclusive Diffuser. Το Myrrh and Tonka έχει μία από τις πιο εθιστικές μυρωδιές που θα μπορούσες να οσφρηστείς. Αν είσαι λάτρης της βανίλιας θα γίνεις σίγουρα λάτρης και του συγκεκριμένου προϊόντος. Φυσικά, η μυρωδιά της βανίλιας αποθεώνεται σε συνδυασμό με εκχύλισμα ζεστού αμυγδάλου και σπόρους tonka. Αυτές οι οσφρητικές νότες θα μπορούσαν να είναι ο ορισμός της πολυτέλειας.

2. Rituals – Oudh and Patchouli

Αν γνωρίζεις την εταιρία Rituals τότε θα ξέρεις σίγουρα τα πασίγνωστα Diffuser που έχουν στη συλλογή τους. Εμείς ξεχωρίσαμε το Oudh and Patchouli, τόσο για το εκπληκτικό design όσο και για τη μαγευτική του μυρωδιά. Φτιαγμένο από νότες πούδρας, με λεπτομέρειες από μπαχαρικά και πατσουλί δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει στην κορυφή της Private Collection της εταιρίας. Αν αγαπάς την κουλτούρα και τη φιλοξενία της Μέσης Ανατολής, τότε δεν έχεις παρά να προμηθευτείς το προϊόν αυτό και για 7 μήνες θα ζεις “χίλιες και μία νύχτες”.

3. Zara Home – Bergamot & Rose, Leather

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμείς ανυπομονούμε για κάθε νέα συλλογή με Diffuser που κυκλοφορεί η εταιρία Zara Home. Η εταιρία φροντίζει να παρέχει luxury οσφρητικές εμπειρίες ακόμα και αν είσαι low budget. Αν θέλεις ο χώρος σου να αρωματίζεται από νότες περγαμόντου, λουλούδια της εποχής και τη ξυλώδης αίσθηση του δέρματος, δεν έχεις παρά να αγοράσεις το Bergamot & Rose, Leather. Μέσα σε 7 εβδομάδες θα σου προσφέρει την απόλυτη αίσθηση… ζεστασιάς.

4. Ariadne Athens – Amber Crave

Μία ελληνική εταιρία δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει ένα αρωματικό χώρου που να θυμίζει… Ελλάδα. Το Amber Crave είναι εμπνευσμένο από το φωτεινό ήλιο και την αμμουδιά των Κυκλάδων. Τι περιμένεις να νιώσεις μυρίζοντας το; Ηρεμία, γαλήνη, διακοπές, ξεγνοιασιά και οικειότητα. Μερικές από τις νότες του είναι το κεχριμπάρι, το σανταλόξυλο, το ξύλο και το γιασεμί. Βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά στην εκτίμηση μας, καθώς είναι ένα προϊόν vegan και καθόλου τοξικό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

5. Selena Ultrasonic Aroma Diffuser

Μέχρι στιγμής σου προτείναμε Diffuser με στικ. Αν ανήκεις όμως στην κατηγορία ανθρώπων που θέλουν 24 ώρες το 24ώρο να αρωματίζεται ο χώρος τους χωρίς να έχεις το άγχος ότι θα τελειώσει σύντομα τότε μία ωραία λύση θα ήταν να αποκτήσεις μία συσκευή αρωματοθεραπείας. Είναι μία οικονομική λύση, που σου δίνει τη δυνατότητα να μυρίζει σήμερα ο χώρος σου πούδρα και αύριο γιασεμί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις τα αιθέρια έλαια που ταιριάζουν με τις οσφρητικές σου απαιτήσεις. Ο υγραντήρας Selena, επηρεασμένος από τη θέα του φεγγαριού, υπόσχεται ένα Bing – Bang αρωμάτων που θα σε πάνε σε άλλον πλανήτη ( τι είπαμε τώωωρα).

Η μυρωδιά είναι ένα πολύ προσωπικό στοιχείο για τον καθένα μας. Ασφαλώς, η αίσθηση που σου αφήνει ένας χώρος είναι ένα σύνολο παραγόντων που αποτελείται από φυσικές παρουσίες, τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και φυσικά το πως αρωματίζεται. Μην ξεχνάς ότι η αύρα του σπιτιού σου εξαρτάται από εσένα, από τους ανθρώπους μέχρι τη μυρωδιά!