savoirvillegr

Η Fotini LGK θα παρουσιάσει μια συλλογή εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ιαπωνική ενδυμασία και διαστημικά φαινόμενα. Η χρωματική της παλέτα, οι φόρμες των ρούχων και όσα σχέδια εκτυπώθηκαν ψηφιακά είναι αποτέλεσμα μελέτης σε εικόνες και βίντεο τραβηγμένα από τηλεσκόπιο της NASA που απεικονίζουν τη δραστηριότητα του ήλιου.

Τι σημαίνει μόδα για σένα;

Είναι ένας τρόπος έκφρασης με τον οποίο μπορώ να συνδυάσω ότι γνώσεις έχω αποκτήσει μέχρι τώρα. Αυτό είναι διέξοδος για εμένα καθώς νιώθω ότι δεν περιορίζομαι.

Πώς είναι το ξεκίνημά σου στην μόδα στην Ελλάδα του 2016;

Από άποψη μόδας και τάσεων καθαρά, δεν μου αρέσει να στοχεύω μόνο σε ένα target group όπως πχ. η Ελλάδα. Θέλω ότι φτιάχνω να νιώθω πως είναι προέκταση του εαυτού μου χωρίς να με επηρεάζουν συνήθειες και τάσεις που επικρατούν σε μια χώρα. Τώρα από την άποψη του πως είναι να ξεκινάς κάτι καινούργιο σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση είναι σίγουρα δύσκολο. Όμως δύσκολο θα ήταν και οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή καθώς όταν κάνεις κάτι δικό σου έρχεσαι σε πραγματική κόντρα με τον εαυτό σου για να καταλήξεις εκεί που θες.

Τι θα δείξεις στη 19η AXDW;

Μία συλλογή εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ιαπωνική ενδυμασία και διαστημικά φαινόμενα. Έχω μελετήσει εικόνες και βίντεο τραβηγμένα από τηλεσκόπιο της NASA που απεικονίζουν τη δραστηριότητα του ήλιου. Το υλικό αυτό το επεξεργάστηκα ψηφιακά και εικαστικά και από εκεί έβγαλα τη χρωματική μου παλέτα, τις φόρμες των ρούχων και κάποια σχέδια που εκτυπώθηκαν ψηφιακά σε ύφασμα.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Να συνεχίσω να δουλεύω και να εξελίσσω αυτό που αγαπάω.