essential oil Τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της ομορφιάς, δυναμική εμφάνιση έχουν κάνει τα έλαια. Πολλές είναι οι γυναίκες ( μεταξύ αυτών και εγώ), που χρησιμοποιούν τα φυσικά έλαια, στην καθημερινή τους περιποίηση. Είτε τα χρησιμοποιήσεις μόνα τους, είτε τα αναμείξεις  με άλλα συστατικά, τα αποτελέσματα θα σε εντυπωσιάσουν.

Κάποτε υπήρχε η αντίληψη πως γυναίκες με λιπαρό δέρμα ή λιπαρά μαλλιά, απαγορεύεται να εντάξουν στο beauty kit τους, οποιοδήποτε προϊόν, που περιέχει έλαιο. Αυτός είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί, αφού τα φυσικά έλαια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους τύπους δέρματος και καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από αυτά, τα πλεονεκτήματα  και τη χρήση τους.

•    Argan Oil

ta elaia sthn omorfia mas-savoir ville Το αργανέλαιο προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Sous, που βρίσκεται στο Μαρόκο. Παλιότερα, το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία μολύνσεων του δέρματος. Σήμερα, όμως, θεωρείται το καλύτερο φάρμακο για την υγεία των μαλλιών σας. Περιέχοντας βιταμίνη Ε, Ω3 και Ω9 ακόρεστα λιπαρά οξέα, βοηθάει στην αναδόμηση των μαλλιών. Πρόκειται για ένα αρκετά ελαφρύ έλαιο, απορροφάται γρήγορα και εύκολα και δεν προκαλεί λιπαρότητα. Και φυσικά τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εκεί. Προστατεύει τα μαλλιά σας από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως ασπίδα κατά της ψαλίδας. Απλώσε στις άκρες λίγες μόνο σταγόνες argan oil και δες διαφορά σε λίγες μέρες.

•    Almond Oil

ta elaia sthn omorfia mas-savoir ville 4 Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου πολλά! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από την κορυφή έως τα νύχια κυριολεκτικά. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 και Κ  και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο. Εφαρμόζοντάς το στο πρόσωπο, μπορείς να μειώσεις τους μαύρους κύκλους, να ενδυναμώσεις τις βλεφαρίδες σου, να ενυδατώσεις τα χείλη σου, ενώ είναι ιδανικό και για ντεμακιγιάζ. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για ενυδάτωση σε όλο το σώμα, καταπραΰνει τη φαγούρα και αντιμετωπίζει τις φλεγμονές. Όσον αφορά τα μαλλιά, έρευνες έδειξαν πως βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, ενώ αναμειγνύοντάς το με λίγη μαλακτική κρέμα, δημιουργείς την τέλεια μάσκα μαλλιών.

•    Coconut Oil

Coconut oil for alternative therapy Ίσως ένα από τα πιο γνωστά έλαια στο χώρο της ομορφιάς. Εκτός από απίστευτο άρωμα, έχει και πολλές χρήσεις. Αρχικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα μαλλιών. Μετά το λούσιμό σου, εφαρμόσε μια γενναιόδωρη ποσότητα και αφήσε το για δέκα λεπτά. Όταν τη ξεβγάλεις, τα μαλλιά σου θα μυρίζουν απίστευτα και θα είναι πολύ μαλακά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως lip balm, ως ενυδατική για το σώμα, ακόμα και για κρέμα ματιών. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε για το ντεμακιγιάζ σας, αλλά και ως highlighter. Ναι, καλά διαβάσες. Μια πολύ μικρή ποσότητα στα μάγουλά σου, θα τους δώσει λάμψη και φως. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, δοκίμασε να απλώσεις στα πόδια σου λίγο λάδι καρύδας και όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Μάλιστα, μετά μπορείς να κάνεις και μια ελαφριά απολέπιση, που θα έχει φυσικά ως βάση το coconut oil και το αλάτι.

•    Jojoba Oil

ta elaia sthn omorfia mas-savoir ville 3 Το jojoba oil παράγεται από σπόρους χοχόμπα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μυριστικό οξύ, πρωτεΐνες και μέταλλα. Αυτό που το καθιστά ιδανικό για καλλωπιστική χρήση είναι η δυνατότητά του να απορροφάται στιγμιαία. Έχει αντιγηραντική δράση, τονώνει την επιδερμίδα και διατηρεί την ελαστικότητά της. Όπως και το αργανέλαιο, έτσι και το jojoba oil προλαμβάνουν την εμφάνιση της ψαλίδας και της πιτυρίδας. Τέλος, μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός σύμμαχος στη μάχη σας κατά της ακμής. Λόγω της σύστασής του, το έλαιο μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του δέρματος και γι’ αυτό εισχωρεί σ’ αυτό γρήγορα και εύκολα.