Το να είναι κανείς και διάσημος και ωραίος είναι συνήθως εύκολος συνδυασμός. Το να διαθέτει όμως και στυλ ξέροντας τι ακριβώς πρέπει να φορέσει και πότε είναι κάτι που κάνει έναν διάσημο άνδρα να ξεχωρίζει. Ο αιώνας που αφήσαμε πίσω μας, αλλά και ο αιώνας που διανύουμε βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων. Η λίστα που ακολουθεί παρουσιάζει μερικούς από αυτούς που στάθηκαν πρότυπο ομορφιάς και στυλ. Πάμε για το countdown. Ομολογώ πως για την τελική πεντάδα πως δυσκολεύτηκα πολύ…πάρα πολύ!

14. Cary Grant

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (8)

Η επιτομή του less-is-more, ο Cary Grant ήταν πάντα λαμπερός μέσα στα tailor made ιταλικά κοστούμια του και με τα καλοχτενισμένα μαλλιά του.

13. Benedict Cumberbatch

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (7)

Είναι ο σύγχρονος Serlock Holms και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει tumblr rock star, geek idol, αλλά και αντικείμενο λατρείας και εμμονής για εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Όπως και να το κάνουμε είναι εκείνος που λάνσαρε το trend ‘Sherlock chic’, στις αρχές των 10’s.

12. Elvis Presley

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (10)

Παρά τα απίστευτα κοστούμια των 70s, που δεν θα τα χαρακτηρίζαμε ως τα πιο κομψά του κόσμου, ο Elvis μπαίνει στη λίστα μας χάρη στο εξαιρετικά φινετσάτο στιλ του στα 50s και στα 60s. Είναι ο βασιλιάς, είναι ο Elvis. Πώς να το κάνουμε;

11. David Bowie

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (1)

Οι μεταμορφώσεις του David Bowie, από τον Ziggy Stardust στον Thin White Duke και όλα τα άλλα στιλ που υιοθέτησε o χαμαιλέοντας της ροκ μουσικής επηρέασαν τη μόδα και την pop culture κάθε εποχής.

10.Yves Saint Laurent

ysl

Αν και η βασική του έγνοια ήταν το να σχεδιάζει ρούχα για άλλους, το προσωπικό του στιλ δεν ήταν μια αμελητέα υπόθεση, γι αυτό και μπαίνει στην πρώτη δεκάδα.

09. Frank Sinatra

Ron Galella Archive - File Photos 2010

Μαζί με τα φιλαράκια του από το Rat Pack ο Frank Sinatra ήταν πάντοτε αψεγάδιαστος -και τα γυαλιστερά χρυσά μανικετόκουμπά του ήταν το σήμα κατατεθέν του.

08. Steve McQueen

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (2)

Ο Steve McQueen είναι η πεμπτουσία του άνδρα- fashion icon, και η προσωποποίηση της απλότητας, της κομψότητας και της αρρενωπότητας, όλα στοιχεία του μοναδικού του στιλ.

07. Jimi Hendrix

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (12)

Γνωστός για το εξαιρετικό παίξιμο της κιθάρας του, αλλά και για το εξίσου καλό στιλ του. Τα εξτραβαγκαντ πολύχρωμα πουκάμισά του, τα στρατιωτικά τζάκετ και τα βελούδινα παντελόνια του δημιούργησαν ένα πολύ ξεχωριστό στιλ (το οποίο αντέγραψε ακόμα και ο John Varvatos στη συλλογή του με το όνομα του Hendrix, στο κατάστημά του στη Νέα Υόρκη).

06. Τom Ford

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (11)

Ότι και να φορέσει ο απόλυτος σχεδιαστής πετυχαίνει την αίσθηση της ήρεμης πολυτέλειας. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σύγχρονα fashion icons.

05. Alain Delon

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (4)

Ο καρδιοκατακτητής των 60s και fashion icon, Alain Delon, έκανε το ντεμπούτο του ως το απόλυτο playboy και με αυτό το στυλ προχώρησε και πέτυχε.

04. Johnny Depp

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (3)

Το στυλ του είναι εξίσου ιδιόρρυθμο με τους ρόλους που έχει κλιθεί να ενσαρκώσει. Ο Johnny Depp κάθε άλλο παρά συμβατικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η μανία του με τα κοσμήματα είναι too much μερικές φορές, αλλά παραμένει καλοντυμένος και με πολύ ιδιαίτερο γούστο. Εξάλλου μόδα είναι να ξεχωρίζεις.

03. Sean Connery

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (1)

Όταν μιλάμε για στιλ υπάρχει ένας πράκτορας που το στιλ του είναι μοναδικό και αυτός δεν είναι άλλος από τον Sean Connery με τα κοστούμια, τα γιλέκα και τις skinny γραβάτες του James Bond να τον κάνουν έναν από τους πιο καλοντυμένους άνδρες που πέρασαν ποτέ από το σινεμά.

02. David Beckham

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (9)

Το σκέφτηκα πολύ πριν τον βάλω στη δεύτερη θέση. Η αλήθεια είναι πως του αξίζει η πρωτιά, καθώς οι στυλιστικές του επιλογές αποτελούν πρότυπο στυλ. Μπορεί να ξεκίνησε φορώντας sarongs και δερμάτινα αλλά ο άσος των γηπέδων εξελίχθηκε σε πρώτης τάξεως φασιονίστα με στιλ αψεγάδιαστο είτε πρόκειται για casual είτε για επίσημες εμφανίσεις.

01. Marlon Brando

Οι πιο καλοντυμενοι ανδρες ολων των εποχων (14)

Και στην πρώτη θέση επέλεξα να βάλω τον Νο1 γόη του κινηματογράφου. Το δραματικό ύφος τού ωραίου, ασυμβίβαστου και καταστρεπτικού ή αυτοκαταστροφικού που λάνσαρε ο Brando στα ’50s – με το χοντρό δερμάτινο τζάκετ, το λευκό T-shirt και το τζιν- ήταν ιδιαίτερα επαναστατικό για εκείνη την εποχή και υιοθετήθηκε από εκατοντάδες άνδρες ανά τον κόσμο. Του αξίζει σίγουρα η πρώτη θέση.

Πηγή: women.gr.msn.com