Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το σύνδρομο του απατεώνα.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε, πως δεν υπάρχει γιατί υπάρχει και συναντάται σε πολλά μοτίβα. Κάποιες φορές οι ενοχές μας και οι απαιτήσεις της ίδιας της κοινωνίας μας κάνουν να εθελοτυφλούμε.

Αυτές ακριβώς τις φορές είναι που χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο, όπως τη Sadie Sink, να μας υπενθυμίσει πως δεν είμαστε μόνοι και πως δεν είμαι οι μόνοι!

Αν δεν γνωρίζεις τη Sadie Sink ως μία επιτυχημένη ηθοποιό, μάλλον οι πρόσφατες τοποθετήσεις της σε ζητήματα ψυχικής υγείας και ανασφάλειας θα σε κάνουν να την λατρέψεις και να θέλεις να την παρακολουθείς σε κάθε της βήμα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η γνωστή ηθοποιός φαίνεται να έχει δουλέψει πολύ με τον εσωτερικό εαυτό της. Σίγουρα, ο πιο δύσκολος ρόλος που έχουμε ως άνθρωποι είναι να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας, να αποβάλλουμε τις όποιες ανασφάλειες, να τον αγαπήσουμε και είμαστε προ πάντων αληθινοί. Η ίδια αν και μόλις 18 ετών έχει διανύσει ήδη αρκετά χιλιόμετρα ως νέα ηθοποιός και από την εμπειρία της έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως κάθε χαρακτήρας τη βοηθά να χτίσει τη δική της αυτοπεποίθηση.

“Προσπαθούσα να βρω τον εαυτό μου”

Δεν ξυπνάμε από τη μία μέρα στην άλλη και ξαφνικά είμαστε άλλοι άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Ούτε είναι εύκολο να διαγράψουμε από την σκληρή μνήμη του μυαλού μας άσχημα ή δύσκολα βιώματα, ανασφάλειες και φοβίες. Αυτό το επιβεβαιώνει και η ίδια η Sadie. Αν πίστευες ότι η επαγγελματική επιτυχία και η αναγνωσιμότητα αρκούν για να κοιτάς με τα “κιάλια” αυτές τις λέξεις τότε μάλλον κάνεις λάθος.

Η Sadie αναπολώντας τα εφηβικά της χρόνια μοιράστηκε μία μεγάλη αλήθεια. Η χρονική περίοδος που βρισκόμαστε ανάμεσα στην εφηβεία και την ηλικία, είναι μία δύσκολη φάση στη ζωή πολλών ανθρώπων, την οποία ότι και να ακολουθήσει στη ζωή μας θα τη θυμόμαστε.

Η γνωστή ηθοποιός τη θυμάται ως μία περίοδο που προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της, τα πατήματα της, ποια πραγματικά είναι, τι θέλει στη ζωή της. Λάμβανε ερεθίσματα και άλλοτε τα δούλευε μέσα της άλλοτε την έπαιρνε από κάτω.

Πέρασε από το στάδιο της αμφιβολίας για τον εαυτό της πολλές φορές. Αν και θυμάται την ίδια να αναλώνεται με τις ώρες γύρω από πολλά ζητήματα που τις δημιουργούσαν ανασφάλειες, το σημαντικό είναι ότι δεν επαναπαύτηκε σε αυτές. Αντιθέτως, τις δούλεψε σκληρά για να καταφέρει να αγαπήσει τον εαυτό της και να βγάλει στην επιφάνεια τον αληθινό της εαυτό.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Sadie Sink (@sadiesink_)

Το σύνδρομο του απατεώνα μέσα από το χώρο της υποκριτικής

Η βιομηχανία του θεάματος είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός χώρος. “Κυρίως όταν κάνεις τα πρώτα σου βήματα και είσαι αρκετά νεαρή και άπειρα καλείσαι να αντιμετωπίσεις εξωπραγματικά πρότυπα ομορφιάς”, δηλώνει η ίδια η Sadie. Θέλοντας και μη δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό το φαύλο κύκλο που ονομάζεται “σύγκριση”.

Με λίγα λόγια, τα εντυπωσιακά ρούχα, τα μαλλιά το makeup και όλη αυτή η glam κατάσταση στην οποία καλείσαι να επιβιώσεις θα σε κάνουν κάποια στιγμή να “λυγίσεις.

Το παν είναι να κρατηθείς για πάντα αληθιν@, να μην υποδυθείς κανέναν άλλον, να μην προσποιείσαι όπως κάνουν οι απατεώνες. Δεν χρειάζεται να εξαπατήσεις κανέναν γιατί αρχικά δεν χρειάζεται να είσαι αποδεκτ@ από τους πάντες.

Γύρω από τόσους πολλούς παράγοντες το ταξίδι της αυτοπεποίθησης γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και μακρινό. Η ίδια συμβουλή πως μία καλή αρχή για να μην υπάρχουν “παράπλευρες απώλειες” είναι να απομακρυνθούμε από τα social media και τη ” ψεύτικη πραγματικότητα τους”. “Δεν έχω την εφαρμογή του Instagram και καμία εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στο κινητό μου”. Τις χρησιμοποιεί ελάχιστα και της κατεβάζει κάθε φορά που θέλει να κάνει check – in σε ένα μέρος, αλλά κρατάει όπως και να έχει απόσταση.

Το σημαντικό δεν είναι να μην περνάς ποτέ από αυτό το στάδιο αλλά να το ξεπερνάς.