Η πανταχού παρουσία των πλεκτών φορεμάτων είναι πράγματι προβλέψιμη αυτή την περίοδο.

Τα πλεκτά φορέματα είναι αυτό που χρειαζόμαστε στη μόδα τους πιο κρύους μήνες χωρίς να θυσιάσουμε ούτε ένα εκατοστό άνεσης. Σ αυτά υπάρχει μια cool νότα από τη δεκαετία του 70 όπως μπορεί να είδες στις Εβδομάδες Μόδας από το brand Zimmermann που τους έβαλε πολύχρωμες ρίγες αλλά και μια δόση αισθησιασμού σε απροσδόκητα cut out από τους Bevza, Tibi και Khaite.

Brightside T-shirt Knit Dress > zimm-shop.com/t-shirt-knit-dress

Τα υφάσματα που επικρατούν είναι κασμίρ, μείγματα από merino και πλεκτά rib που μετατρέπουν τα πλεκτά φορέματα σε ένα ζεστό κουκούλι σαν πολυτελή κουβέρτα—αν δηλαδή αυτή η κουβέρτα είχε το περίγραμμα του σώματός μας και συμπλήρωνε τέλεια ένα ζευγάρι μπότες.

Το μόνο που χρειάζεται ένα πλεκτό φόρεμα είναι ένα ζευγάρι stomper μπότες (είτε κοντές είτε ψηλές) ή sneakers, μια ενδιαφέρουσα τσάντα και όλα είναι έτοιμα: ένα καθημερινό φόρεμα που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια. Job done.

Knitted merino wool dress, H&M

Tα πουλόβερ του μπαμπά μας με το φερμουάρ στον λαιμό η H&M τα έκανε φορέματα. Super μαλακό μάλλινο φόρεμα από merino μαλλί που θα φορέσεις με τις μπότες σου. Στη φωτογραφία το styling έχει γίνει με ένα παντελόνι με την ίδια ύφανση και δερμάτινα mules. Όλα από την H&M.

To t-shirt φόρεμα από merino της COS θα μοιάζει όσο minimal χρειάζεται με τις κλασικές μπότες ιππασίας αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον με τα μαύρα δερμάτινα clogs που μπορείς να βρεις στην ίδια εταιρεία.

Oversized knit dress, €40, Monki

Το πιο οικονομικό από τα φορέματα της λίστα είναι εκείνο της Monki που μπορείς να βρεις σε μπεζ και γκρι. Το φανταζόμαστε με sneaker ή chelsea boots όπως στη φωτογραφία.

Pointelle Knit Midi Dress, € 99, & Other Stories 

Τέλος μία πιο ρομαντική εκδοχή με βολάν στα μανίκια το φόρεμα της &OtherStories έχει βολάν στους ώμους και ιδιαίτερο τελείωμα. Μπορείς να το βρεις και σε caramel beige. Μπήκε στη λίστα μας γιατί μπορούμε να το φανταστούμε με ένα μάλλινο παλτό και ψηλοτάκουνες μπότες.