Το Saint-Tropez αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον «καθρέπτη» της Γαλλικής Ριβιέρας. Έχοντας σηματοδοτήσει μια χρυσή εποχή και όντας η «φαντασία του Νότου», το Saint-Tropez με τις ονειρεμένες βίλες με θέα στη Μεσόγειο και τα πολυτελή γιοτ, συνθέτει την εικόνα μιας πολυτελούς ζωής.

Αν ποτέ αποφασίσεις να ταξιδέψεις εκεί, τότε πρέπει να γνωρίζεις τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και όλα όσα δεν πρέπει να παραλείψεις.

Ας ξεκινήσουμε.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία 

La Réserve Ramatuelle

Το ξενοδοχείο La Réserve Ramatuelle, λάμπει στην κορυφή της λίστας με τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στην Κυανή Ακτή. Ανάμεσα σε ελιές και λεβάντες, δημιουργήθηκε από τον interior designer Jean-Michel Wilmotte, ενώ η εκλεπτυσμένη διακόσμησή του έχει τη δύναμη να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ασύλληπτη θέα. Μεταξύ ουρανού και θάλασσας, το ξενοδοχείο προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ στο σαλόνι, στο εστιατόριο και σε όλους τους χώρους, οι εντυπωσιακοί όγκοι και οι αποχρώσεις του λευκού είναι εμπλουτισμένες με ακατέργαστα και αυθεντικά υλικά, υπογεγραμμένα έργα τέχνης και μοναδικά κομμάτια που δημιουργήθηκαν λεπτομερώς.

Lily of The Valley

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, αυτό το ξενοδοχείο απέχει μόλις λίγα λεπτά από το πολυσύχναστο λιμάνι του Saint-Tropez. Το πρώτο ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε από τον Philippe Starck στη Γαλλική Ριβιέρα, το Lily of The Valley στηρίζεται στη δημοτική αρχιτεκτονική, ενώ τα 38 δωμάτιά του είναι διακοσμημένα με οργανικά υλικά, είναι ντυμένα με ξύλο και επηρεασμένα από την ελληνική κεραμική. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ένα εστιατόριο με εκπληκτική θέα, αλλά και ένα νέο beach club.

Lou Pinet

Σχεδιασμένο ως οικογενειακό σπίτι, το Lou Pinet είναι το ξενοδοχείο πέντε αστέρων που θα σου προσφέρει κάθε άνεση. Η τιτάνια πισίνα του με την υπέροχη θέα σε έναν τυπικό κήπο του Saint-Tropez, το spa Tata Harper, ένα εστιατόριο beefbar, αλλά και τα πολύχρωμα δωμάτια, σχεδιασμένα από τον interior designer Charles Zana, είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την καθηλωτική εικόνα του Lou Pinet.

Cheval Blanc

Το ξενοδοχείο Cheval Blanc Saint-Tropez, εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Αντικρίζοντας την παραλία Bouillabaisse, αυτό το πολυτελές σκηνικό με την υπογραφή LVMH, έχει διακοσμηθεί πλήρως τον Jean-Michel Wilmotte. Γαλάζιοι τόνοι, σύγχρονες εγκαταστάσεις, πισίνα διπλά στην ιδιωτική παραλία, γεύμα στο υπέροχο τοπίο, χαλαρωτικές περιποιήσεις στο spa Guerlain και πολλές ακόμη ανέσεις, θα σε περιμένουν εκεί.

Τα καλύτερα εστιατόρια 

Gigi

Με το όνομα Gigi, αυτό το νέο καλοκαιρινό εστιατόριο βρίσκεται στην παραλία Epi. Στο τέλος ενός αμμώδους μονοπατιού, το οποίο περιβάλλεται από πυκνή μεσογειακή βλάστηση, στο εστιατόριο Gigi θα καθίσεις σε όμορφες καρέκλες από ζαχαροκάλαμο και θα δοκιμάσεις τα γευστικά πιάτα σε τραπέζια στολισμένα με vintage λουλουδάτα τραπεζομάντηλα. Ετοιμάσου για ένα ατέρμονο γαστρονομικό ταξίδι.

Casa Amor

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Casa Amor Saint-Tropez (@casa_amor__)

Στο Casa Amor, θα νιώσεις ένα πικάντικο αεράκι από το Τουλούμ. Στην παραλία Pampleonne, με συνταγές μεταξύ Μεξικού και Ανατολής, φαντασμένες από τον chef Akrame, και τη ζεστή ατμόσφαιρα υπό την αιγίδα μιας ομάδας επιλεγμένων DJs, θα ταξιδέψεις  ανάμεσα στους πολιτισμούς και θα ανακαλύψεις τις αντιθέσεις του κόσμου.

Chez Camille

Το εστιατόριο Chez Camille, είναι το στέκι των κατ ‘εξοχήν λεπτολόγων. Εκεί, τα πόδια σου αγγίζουν το νερό ενώ δοκιμάζεις τα φρέσκα ψάρια και τους μεσογειακούς αστακούς. Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών, το εστιατόριο Chez Camille πρέπει να είναι από τις πρώτες στάσεις στη λίστα σου.

Tι δεν πρέπει να παραλείψεις 

Μια στάση στο Café Sénéquier 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Senequier (@senequiersainttropez)

Μια στάση στο Café Sénéquier είναι σχεδόν επιβεβλημένη. Νωρίς το πρωί, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου και να εκμεταλλευτείς την ηρεμία του λιμανιού, το απόγευμα να δοκιμάσεις το nougat ή τα λαχταριστά μπισκότα του και το βράδυ να γευτείς το νέο γευστικό μενού του chef Maurice Guillouët.

 Ένα cocktail στο εστιατόριο TIGrr 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by TIGrr (@le.tigrr)

Με τέλεια δροσερά cocktails και εκλεκτά rosé, το εστιατόριο TIGrr βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ermitage και είναι πάντα γεμάτο την ώρα του aperitivo. Με θέα στους καταπράσινους κήπους και την πόλη Var, αποτελεί μια από τις top επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Να δοκιμάσεις τάρτα tropézienne

Δεν μπορείς να επισκεφτείς το Saint-Tropez χωρίς να δοκιμάσεις μια τάρτα tropézienne, ένα τοπικό γλυκό που προέρχεται από την Πολωνία. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα γεμιστό cake που γίνεται με ζύμη Brioche και έχει γέμιση κρέμα mousseline. Το καλύτερο στην πόλη θα το δοκιμάσεις στον οικογενειακό φούρνο Marcel Cavazza.