H ηθοποιός Tiffany Haddish θα είναι παραγωγός και πρωταγωνίστρια στη νέα βιογραφική ταινία αφιερωμένη στην ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών, τη Florence Griffith Joyner ή αλλιώς γνωστή κι ως “Flo-Jo”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ταινία θα είναι μια καταγραφή στην αξιοσημείωτη ζωή και τον πρόωρο θάνατο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Η ταινία δεν θα προβάλλει απλώς τις ιστορικές Ολυμπιακές αποδόσεις της Flo-Jo, αλλά και τον διαρκή αντίκτυπό της σε ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού.

Η Flo-Jo είναι μέχρι και σήμερα η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο, καταρρίπτοντας το 1988 το παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνες των 100 και 200 μέτρων. Μια δεκαετία αργότερα, το 1998, η θρυλική προσωπικότητα πέθανε στον ύπνο της από επιληπτική κρίση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση για την ταινία, η Flo-Jo ήταν μία από τις ηρωίδες των παιδικών χρόνων της ηθοποιού.

«Ανυπομονώ να πω την ιστορία της Flo-Jo με τον τρόπο που θα έπρεπε», δήλωσε η Haddish. «Ο στόχος μου με αυτήν την ταινία είναι να διασφαλίσω ότι οι νεότερες γενιές γνωρίζουν ότι υπήρχε η Flo-Jo, η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο μέχρι και σήμερα».

«Η συνεργασία με την Tiffany μας έδωσε μεγάλη χαρά», πρόσθεσε ο άνδρας της Flo-Jo και πρώην προπονητής, Al Joyner. Μάλιστα, ο Joyer όχι μόνο εκπαιδεύει τη Haddish για το ρόλο, αλλά θα είναι παραγωγός και δημιουργικός σύμβουλος της ταινίας.

«Είναι απίστευτα αφοσιωμένη, προσηλωμένη και δεσμευμένη να απεικονίσει το πνεύμα της Florence με ακρίβεια. Ελπίζω αυτή η ταινία να αγγίξει όλους όσους τη δουν και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γίνουν η αλλαγή που χρειάζεται τώρα ο κόσμος», τόνισε ο Joyer.

 Οι συνδιευθύνοντες σύμβουλοι του Game1, Basil Iwanyk και Greg Economou θα είναι επίσης παραγωγοί της ταινίας. Ακόμη, η  Melanie Clark της She Ready Productions θα είναι επίσης παραγωγός, ενώ ο Jonathan Fuhrman της Thunder Road Pictures θα ο είναι εκτελεστικός παραγωγός.