Βρίσκω το μακιγιάζ των ματιών ιδιαίτερα χρονοβόρο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το καθημερνό eye look. Γι’ αυτό τις περισσότερες φορές καταλήγω να φορώ mascara και λίγο μπρόνζερ στα βλέφαρα, απλό αλλά ταυτόχρονα και ο πιο γρήγορος τρόπος για να τονίσεις το βλέμμα σου. Όταν όμως τα μάτια σου είναι ντελικάτα, πρέπει να βρεις τα σωστά προϊόντα για να μην τα ενοχλείς και να μην τα ερεθίσεις. Ειδικά εάν φοράς φακούς επαφής γνωρίζεις πως η σκόνη και οι αλλεργίες είναι οι συνήθεις ύποπτοι για κάθε ευαισθησία.

Μερικά tips για ευαίσθητα μάτια

Οι υπο-αλλεργικές mascara είναι η πιο σωστή επιλογή μιας και η φόρμουλα τους είναι απαλλαγμένη από ενοχλητικά συστατικά και δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης θα πρέπει να μην χρειάζεται σχολαστικό ντεμακιγιάζ για να την αφαιρέσεις μιας και όσο περισσότερο τρίβεις τα μάτια σου τόσο πιο κόκκινα αυτά θα γίνονται. Τέλος, μια συμβουλή για τον πιο βολικό τρόπο εφαρμογής είναι αφού δοκιμάσεις διαφορετικά βουρτσάκια για να δεις πιο σε βολεύει περισσότερο, να μην ακουμπάς τις ρίζες των βλεφαρίδων αλλά να εστιάζεις προς τις κορυφές τους. Με αυτό τον τρόπο δίνεις εύκολα μήκος χωρίς όμως να μένει προϊόν στη βάση των βλεφαρίδων.

Μετά από αυτά τα φιλικά προς τα μάτια σου tips, πάρε και μερικές ιδέες για τις πιο eyes-friendly mascaras.

La Roche-Posay Respectissime Extension Mascara

Τα προϊόντα των γαλλικών φαρμακείων είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη και κατάλληλη για τα ευαίσθητα μάτια. Χαρίζει μήκος αλλά και πυκνότητα, ότι πρέπει δηλαδή για τις καθημερνές σου εμφανίσεις. Στα συν όμως είναι πως είναι απαλλαγμένη από parabens και αρώματα για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα ερεθισμού.

Clinique High Impact Extreme Volume Mascara

Οι περισσότερες μάσκαρα χρησιμοποιούν συνθετικές βαφές που δεν είναι καθόλου βοηθητικές για τα ευαίσθητα μάτια. Έτσι η Clinique τις αντικατέστησε με minerals που δεν ερεθίζουν καθόλου τα μάτια σε συνδυασμό με καταπραϋντικά έλαια φυτών. Χαρίζει πλούσιο όγκο με έντονη μαύρη χρωματική απόδοση και φυσικά είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη.

Physician’s Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Εάν θέλεις να είσαι απόλυτα σίγουρη πως τα μάτια σου θα δέχονται την φροντίδα και την προσοχή που τους αξίζει τότε αυτή είναι για εσένα. Τα συστατικά της είναι 100% όλα οργανικά με αλόη και εκχύλισμα αγγουριού. Όσο τη φοράς ενυδατώνεις και καταπραΰνεις τις βλεφαρίδες σου ώστε να μην έχεις κανένα δυσάρεστο απρόοπτο.


featured image: Byrdie