Μήπως ήρθε η ώρα να την ανανεώσεις και να τη μετατρέψεις σε μια όαση χαλάρωσης; Εδώ θα βρεις μερικά tips για να κάνεις τις μέρες αλλά και τις νύχτες σου, καλύτερες.

1. Απομάκρυνε την ακαταστασία. Οι καθαρές και λείες επιφάνειες έχουν χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο, έτσι οφείλεις να απομακρύνεις την ακαταστασία από το δωμάτιο και τη ζωή σου. Μπορείς για παράδειγμα να αγοράσεις μια βιβλιοθήκη για τις στοίβες από τα βιβλία που παραμένουν στο πάτωμα.

1

2. Βάλε φρέσκα λουλούδια. Μια φορά την εβδομάδα φρόντισε να ανανεώνεις το βάζο με τα λουλούδια,δε θα χρωματίσει μόνο το δωμάτιό σου αλλά θα κάνει το ίδιο και με τη διάθεση σου. Το φρέσκο στοιχείο σε ένα χώρο, είναι ένδειξη υγείας. Μην ξεχνάς τις όμορφες και δη φυσικές μυρωδιές.

2

3. Αρωμάτισε το χώρο σου. Τα αιθέρια έλαια έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, γι΄αυτό σοφό είναι να τα εκμεταλευόμαστε. Μια ιδέα είναι να γεμίσεις ένα μπουκαλάκι με 50ml νερό και να προσθέσεις δυο σταγόνες από τις αγαπημένες σου μυρωδιές. Κάθε φορά που πιστεύεις ότι ο χώρος σου χρειάζεται ανανέωση, μη διστάζεις να ψεκάζεις το μείγμα. Δες ακόμη : Χαλαρωτικές μυρωδιές που μειώνουν το άγχος

3

4. Επένδυσε στα μπλε υφάσματα. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό το χρώμα έχει άμεση επίδραση στο νευρικό σύστημα, μειώνοντας αυτόματα τους χτύπους της καρδιάς και ελαττώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι χαλαρωτικές του ιδιότητες σε βοηθάνε να κοιμηθείς πιο γρήγορα.

4

5. Επέλεξε ένα δωμάτιο με φυσικό φως. Μπορεί όταν κοιμάσαι να είναι περιττό, αλλά είναι απαραίτητο το δωμάτιο σου να έχει άπλετο φως. Το πρωί αφού ξυπνήσεις οι εγκεφαλικές λειτουργίες διεγείρονται με το φυσικό φως, γι’ αυτό ξανασκέψου το.

6