Η 25η κατά σειρά ταινία του James Bond και τελευταία με τον Daniel Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ήδη μία πολύπαθη ιστορία. Από τον Οκτώβριο του 2020, η ημερομηνία προβολής μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο του 2020 κι από εκεί ξανά για τον Απρίλιο του 2021 μόνο για να μάθουμε πριν λίγο καιρό ότι η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας θα είναι στις 8 Οκτωβρίου 2021.

Και όλα αυτά φυσικά εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών.

Ο James Bond είναι ο ήρωας για κάθε ηλικία, για κάθε τηλεθεατή και για κάθε διάθεση. Ένα από τα μεγαλύτερα εξαγώγιμα προϊόντα της Μεγάλης Βρετανίας, αξίζει να αφιερώσεις 24 βράδια για να δεις όλες τις βασικές ταινίες του διάσημου πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αν δεν το έχεις κάνει ήδη μέχρι τώρα.

Με αφορμή την τρίτη παράταση της ταινίας, η είδηση της οποίας μας χτύπησε σαν μαχαίρι στην καρδιά, θυμόμαστε κάποιες από τις γυναικείες παρουσίες που στάθηκαν στο πλευρό του αδέκαστου πλην σκληρού Bond μέσα στα χρόνια. Γυναίκες που είτε υπήρξαν είτε όχι ερωτικό ενδιαφέρον στη ζωή του ήρωα, άφησαν το στίγμα τους διαμορφώνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης ή ακόμα και του ίδιου του χαρακτήρα του Bond. Γυναίκες σε ρόλο καλού ή κακού που θα θυμόμαστε για το απαράμιλλο στυλ τους, την αποφασιστικότητα, το δυναμισμό, το θάρρος αλλά και την κομψότητα, την ομορφιά και τη θηλυκότητά τους.

Η Ursula Andress στο Dr. No (1962)

Με αφορμή τη νέα Bond movie που πήρε κι άλλη παράταση θυμόμαστε τα iconic Bond girls
newlyswissed.com

H Ελβετή Ursula Andress υποδύεται την Honey Ryder, το πρώτο bond girl στην ιστορία του κινηματογράφου, και δεν θα μπορούσε παρά να έχει ιδιαίτερη θέση στη καρδιά των απανταχού fans. Το casting της Andress λέγεται ότι έγινε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των γυρισμάτων όταν ο παραγωγό της ταινίας Cubby Broccoli είδε τυχαία μία φωτογραφία της από ένα διαγωνισμό wet t-shirt και την διάλεξε χωρίς καν να την δει από κοντά. Τι ζητούσε ο παραγωγός για την πρώτη γυναίκα που θα πλαισίωνε τον Βρετανό πράκτορα; «Μία γυναίκα με ομορφιά που σου κόβει την ανάσα, πληθωρική αλλά με την αθωότητα ενός μικρού παιδιού».

Η Andress αναδύεται σαν άλλη «Αφροδίτη» του Botticelli από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής όπως την φαντάστηκε ο συγγραφέας των βιβλίων Ian Fleming και μαζεύει κοχύλια μέσα σε ένα λευκό μπικίνι τραγουδώντας το ‘Underneath the mango tree’. Μοιάζει υπερβολικά αφελής αλλά είναι ένα κορίτσι ανεξάρτητο που επιβιώνει μόνο του και δε διστάζει να πλησιάσει το νησί του διαβόητου Dr. No. Για όλα αυτά θα γίνει φυσικά το πρώτο στην ιστορία ερωτικό ενδιαφέρον του Bond ανάμεσα σε ένα σύνολο από παραπάνω από 75 γυναίκες.

Η Pussy Galore στο Goldfinger (1964)

Με αφορμή τη νέα Bond movie που πήρε κι άλλη παράταση θυμόμαστε τα iconic Bond girls
reddit.com

Η Honor Blackman ενσαρκώνει αυτό το θηλυκό εγκληματία με το αξέχαστο όνομα που παίζει με τις λέξεις για να προκαλέσει την έκπληξη του Bond και των απανταχού θεατών, τρικ που χρησιμοποιήθηκε συχνά σε γυναικεία ονόματα στις Bond movies.

Η Pussy ηγείται ενός γυναικείου ιπτάμενου στρατού που θα βοηθήσει τον Goldfinger στην πραγματοποίηση του σατανικού του σχεδίου με το κωδικό όνομα “Operation Grand Slam”. Στο μυθιστόρημα του Ian Fleming πρόκειται για μία γυναίκα που βρίσκει ερωτικό ενδιαφέρον σε άλλες γυναίκες μέχρι τη στιγμή που πέφτει στα χέρια του Bond.

Η Tracy Bond στο On Her Majesty’s Secret Service (1969)

Με αφορμή τη νέα Bond movie που πήρε κι άλλη παράταση θυμόμαστε τα iconic Bond girls
en.wikipedia.org

Ήταν το πιο αξιόλογο Bond girl όλων των εποχών; Ήταν σίγουρα το μοναδικό που ο James Bond παντρεύτηκε. Τι απέγινε η μοναδική Mrs Bond και γιατί δεν υπάρχει πια στο πλευρό του ήρωα; Αυτό θα το ανακαλύψεις βλέποντας τον George Lazenby να παριστάνει τον James Bond για μία και μοναδική φορά στο πλάι της Diana Rigg, της διάσημης Βρετανής ηθοποιού που στέφτηκε dame για την προσφορά της θέατρο το 1994.

Η Miss Moneypenny στο Skyfall (2012)

Με αφορμή τη νέα Bond movie που πήρε κι άλλη παράταση θυμόμαστε τα iconic Bond girls
www.classiq.me

Η Moneypenny είναι το διαχρονικό Bond girl που στην ταινία Skyfall μας ξανασυστήνεται ως field agent με τη μορφή της Naomie Harris. Στα πλαίσια της ανανέωσης των χαρακτήρων η Moneypenny δεν είναι πια μία απλή πλην αφοσιωμένη γραμματέας που φαντασιώνεται ασταμάτητα τον δυναμικό πράκτορα χωρίς ανταπόκριση. Είναι μία σκληρή badass επαγγελματίας που στέκεται ισάξια δίπλα στον Bond και δεν ενδιαφέρεται για shaken not stirred martinis. P.S. Το secretarial attire στα καλύτερά του.

Η Dr. Madeleine Swann στο Spectre (2015)

Με αφορμή τη νέα Bond movie που πήρε κι άλλη παράταση θυμόμαστε τα iconic Bond girls
telva.com

Η Léa Seydoux είναι από τις ελάχιστες γυναίκες πρωταγωνίστριες που θα εμφανιστεί για δεύτερη (συνεχόμενη μάλιστα) φορά σε ταινία του Bond. Στις ταινίες της «νέας εποχής» όπου ακόμα και ο ίδιος ο κεντρικός ήρωας έχει αλλάξει παίρνοντας πιο ανθρώπινη μορφή, δε θα μπορούσε το Bond girl να μείνει στην απεικόνιση του παρελθόντος. Είναι μυστηριώδης, ανεξάρτητη, κουβαλάει φαντάσματα του παρελθόντος και παλεύει με τους δικούς της δαίμονες, ταυτόχρονα διατηρεί μια εξαιρετική κομψότητα και την ικανότητα να σαγηνεύει τόσο τον Bond όσο και τους θεατές.

H γκαρνταρόμπα της για το Spectre στις περιπλανήσεις τους στην γεμάτη χρώματα Αφρική είναι ένα ατέλειωτο inspiration για το καλοκαίρι που ονειρεύεσαι. Θα δανειζόμασταν αυτή τη στιγμή το total crème outfit που φοράει στη μέση της ερήμου ή το crème chemisier φόρεμα και την καφέ δερμάτινη Chloé saddle bag με τα οποία κυκλοφορεί στους δρόμους της Ταγγέρης στο εξωτικό Μαρόκο. Και φυσικά το sexy sea foam μεταξωτό φόρεμα στη σκηνή του τρένου ταξιδεύοντας στη βόρεια Αφρική. Είπε κανείς κάτι για wanderlust;

Κι αν η απεικόνιση των γυναικών στο σύμπαν των Bond movies έγινε συχνά αντικείμενο αντιπαράθεσης για την αρχικά σεξιστική χροιά της, οι παραγωγοί της ταινίας έχουν εδώ και καιρό κάνει στροφή στη θεώρηση των γυναικείων χαρακτήρων. Ο αρχηγός της βρετανικής μυστικής Υπηρεσίας έγινε γυναίκα ήδη από το 1995 με τη μορφή της Judi Dench στο GoldenEye. Η Miss Moneypenny δεν έχει να ζηλέψει πια τίποτα από τους άντρες. Και το latest Bond girl είναι μία λαμπρή επιστήμων. Με τη συμμετοχή δε της Phoebe Waller-Bridge στο σενάριο της πολυαναμενόμενης 25ης ταινίας, έχεις σίγουρα να περιμένεις ανατροπές και νέο αέρα στους χαρακτήρες των γυναικών. Xωρίς αυτές ο Bond δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος.

featured photo: twitter.com/gte