Συνταγη για Σπιτικη Γουακαμολε

Πρόκειται για μια σάλτσα αζτεκικής καταγωγής που τρώγεται είτε σκέτη (με τσιπς, πιτάκια κλπ) είτε ως συνοδευτικό.

guacamole

Θα χρειαστείτε:

3 ώριμα αβοκάντο

2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι λεμόνι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε και κόψτε τα αβοκάντο και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και λίγο αλάτι. Όταν τα υλικά γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα, ρίξτε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Δοκιμάστε και ρίξτε λίγο περισσότερο αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Tip #1: Είναι πολύ σημαντικό τα αβοκάντο να είναι ώριμα, καθώς μόνο έτσι επιτυγχάνεται η σωστή υφή και γεύση της γουακαμόλε.

Tip #2: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σάλτσα. Εγώ προτιμώ την πιο απλή εκδοχή, αλλά μπορείτε να ρίξετε στο μπλέντερ ψιλοκομμένη ντομάτα και -γιατί όχι- λίγο ταμπάσκο.

Tip #3: Εάν δεν σερβίρετε όλη την ποσότητα αυθημερόν, τοποθετείστε ένα κουκούτσι από το αβοκάντο μέσα στο μπολ πριν το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα αργήσει να μαυρίσει!

Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, να ακούω τις συζητήσεις των περαστικών και να σκαλίζω πράγματα που δεν έπρεπε να σκαλίζω. Κι αν τότε ήθελα να γίνω ντέντεκτιβ, τελικά έγινα δημοσιογράφος. Αγαπώ τα ταξίδια, τις παραστατικές τέχνες, το σχέδιο και τη μόδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όμως θεωρώ τη Βουδαπέστη, την πόλη όπου έζησα για ένα μικρό διάστημα, κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Και τέλος, σαν παιδί Παντείου κι εγώ, ταυτίζομαι με τη φράση «πρώτα σου φεύγει το χούι και μετά η Πάντειος».

Be first to comment

Solve : *
20 ⁄ 5 =