metabolism στην CheapArt

Ulrike Lekkas_Metabolism_CHEAPART_1 (Custom)

Από το 1995 μέχρι και σήμερα, ο καλλιτεχνικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός CHEAPART επεκτείνει συνεχώς το καλλιτεχνικό του δίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς από την εγχώρια και διεθνή εικαστική σκηνή να πειραματιστούν με νέες ιδέες και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό. Αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, συνεύρεσης ανθρώπων και ζύμωσης μελλοντικών συνεργασιών.

Aris Baraboutis

Η CHEAPART δημιουργεί ένα ακόμα ισχυρό πυρήνα συνεύρεσης και προβολής της σύγχρονης τέχνης, το CHEAPART.Halandri. Απευθύνεται στο κοινό που θέλει να βιώσει έναν ζωντανό χώρο καλλιτεχνικής δράσης. Έτσι, οι καλλιτέχνες και το κοινό αποκτούν μια νέα στέγη επικοινωνίας στα βόρεια προάστια. Στην εμβληματική διώροφη κατοικία του ‘60 και στον κήπο της θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εκθέσεις, live performances, προβολές και παρουσιάσεις νέων δημιουργών.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 εγκαινιάζεται δυναμικά ο χώρος του  CHEAPART.Halandri με την έκθεση metabolism σε επιμέλεια της Φιόνας Μουζακίτη και της Δέσποινας Σταύρου, με την συμμετοχή 23 σύγχρονων εικαστικών. Η έκθεση θέτει αλληγορικά τον συμβολισμό της παράδοσης και της κατανάλωσης του φαγητού, σχολιάζοντας το επίκαιρο θέμα της έλλειψης ζωτικών για τον άνθρωπο, αναγκών.

metabolism (15 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου, 2013)

Η έκθεση “Metabolism” είναι ένα κάλεσμα σε ένα εικαστικό γεύμα. Η τροφή από το απαγορευμένο Μήλο της Εύας μέχρι την μεταλλαγμένη σόγια δεν αποτελεί μόνο μια απόλυτη ανάγκη επιβίωσης αλλά είναι απόλαυση, ένοχη, επικοινωνία, τέχνη, φάρμακο και έχει χιλιάδες χρήσεις και συμβολισμούς. Η έκθεση προσεγγίζει την έννοια του φαγητού αισθητικά αλλά και φιλοσοφικά. Η απεικόνιση της νεκρής φύσης είναι μέρος μιας μακριάς παράδοσης στην τέχνη. Οι φλαμανδικές μπαρόκ απεικόνισης πλούσιων γευμάτων, η μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας από το έργο «La Belle Chocolatiere» του Liotard και ο πολυέλαιος από gummibears του Ya Ya Chow, μας θυμίζουν ότι η τροφή μπορεί να είναι και μια χημική απόλαυση. Η έκθεση θίγει την  πολύπλευρη σχέση μας με το φαγητό, τους  συμβολισμούς που το συνοδεύουν αλλά και τα προβλήματα παραγωγής και διάθεσης της τροφής σε ένα όλο και πιο πυκνοκατοικημένο και πεινασμένο πλανήτη.

Επιμέλεια: Φιόνα Μουζακίτη, Δέσποινα Σταύρου

Η έκθεση αποτελείται από 2 μέρη:

1ο μέρος:  15 Νοεμβρίου – 27 Νοεμβρίου 2013

2ο μέρος:  29 Νοέμβριου – 11 Δεκεμβρίου 2013

Ulrike Lekkas

George Nesis

Στο 1ο μέρος συμμετέχουν:

Γιώργος Νέσης, Αναστασία Χαροκόπου, Άρης Μπαραμπούτης, Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, Ελεάνα Χαβιαρά, Πάνος Χαβιαράς, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Στέλλα Τσιστράκη, Μάρθα Τσιάρα, Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου, Έρη Σκυργιάννη

Στο 2ο μέρος συμμετέχουν:

Ένη  Κούκουλα, Ulrike Lekkas, Κυβέλη Ζαχαρίου, Σωτήρης Παπανικολάου, Ντορίνα Μάλλιου, Ακριβή Συμεωνίδη – Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, Αθηνά Χατζή, Πέτρος Μπάτσιαρης, Εύα Μαραγκάκη, Φιόνα Μουζακίτη, Γιάννης Τζώρτζης

Panos Haviaras

Για περισσότερες πληροφορίες: 6999758118

CHEAPART.HALANDRI, Στρατάρχου Παπάγου 13, 152 34 Χαλάνδρι, T. 210 683 3620

E: office@cheapart.grW: www.cheapart.gr, www.cheapart.eu

Η Γεωργία Κωτσιοπούλου είναι αρθρογράφος και ιδρύτρια του Savoir Ville. Σπούδασε στην σχολή του ΑΝΤ1 και στο Athens Media Lab δημοσιογραφία και επικοινωνία και συνεχίζει στην σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αγαπάει τα χρώματα, τα βιβλία και το καλό φαγητό. Απεχθάνεται τα ψάρια, τις περιγραφές σε τρίτο πρόσωπο και τα δυνατά αρώματα.

Be first to comment

Solve : *
27 × 8 =