Σαμποταροντας την ομορφια

Εάν έστω μία κοπέλα δεν έχει κάνει έστω και μία φορά κάτι από τα παρακάτω εγώ της βγάζω το καπέλο. Όλες εμείς οι υπόλοιπες όμως θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κάποια βασικά λάθη που μπορεί να είναι λόγω βαρεμάρας ή λόγω συνθηκών (γυρνώ χαράματα και το μόνο που θέλω είναι να πέσω στο κρεβάτι μου…) ή απλά λόγω συνήθειας.

Και αφού έφερα το παραπάνω παράδειγμα ας ξεκινήσω με την No.1 κακιά συνήθεια η οποία είναι να μην ξεβάφεστε το βράδυ ή γενικότερα να μην ξεβάφεστε όταν γυρνάτε σπίτι. Σίγουρα οι συνθήκες κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολες όμως το να αφαιρείται όλο το makeup από το πρόσωπο είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα. Και τώρα θα πάω στα βασικά και θα πω, πως όταν κοιμάστε με το makeup το μόνο που κάνετε είναι να μην αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει σωστά και πιθανότατα την επόμενη μέρα να ξυπνήσετε είτε με ερεθισμένο δέρμα, είτε με κάποιο σπυράκι. Όταν γυρνάτε σπίτι σας, καλό είναι, να ξεβάφεστε. Έτσι το δέρμα αναζωογονείται και το νιώθετε φρέσκο, λαμπερό. Παράλληλα όμως καθαρίζει από τους ρύπους που έχει μαζέψει από το περιβάλλον και αναπνέει σωστά.

Και αφού μίλησα παραπάνω και για ξενύχτια η No.2 κακιά συνήθεια είναι η έλλειψη ύπνου. Χωρίς αυτόν το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με μαύρους κύκλους και αφυδατωμένο δέρμα. Ο ύπνος βοηθάει στην ξεκούραση του οργανισμού και παράλληλα στην ξεκούραση του δέρματος και των κυττάρων. Για αυτό μην αμελείτε την ξεκούρασή σας. Στην περίπτωση όμως που βρίσκεστε σε μία περίοδο που τρέχετε σε χίλια δυο πράγματα και δεν έχετε χρόνο για πολύ ύπνο ίσως κάποιες μάσκες αναζωογόνησης προσώπου να σας βοηθήσουν και να δώσουν στο δέρμα σας απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται.

Συνήθεια Νο.3: Εκτίθεται το δέρμα σας στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. Όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα αναπόφευκτα γερνάει. Ο ήλιος είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στην πρόωρη γήρανση του. Οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας το καλοκαίρι ή η απλή έκθεση στον ήλιο, μία χειμωνιάτικη ημέρα, χωρίς αντηλιακό μπορεί να γίνει η αιτία που το δέρμα σας γερνάει γρηγορότερα. Επίσης, ένα άλλο σημάδι από την κακή έκθεσή σας είναι οι κηλίδες και οι πανάδες που μπορεί να εμφανίσετε μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Μην αμελείτε να προστατεύετε το δέρμα σας βάζοντας είτε αντηλιακό το οποίο περιέχει χρώμα είτε επιλέγετε καλλυντικά που έχουν δείκτη προστασίας. Έτσι και προστατεύεστε και ομορφαίνετε!

Συνήθεια Νο.4: Κακή διατροφή. Μέσα από τις τροφές όπως είναι γνωστό ο οργανισμός λαμβάνει απαραίτητα στοιχεία τα οποία χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν λαμβάνονται τότε υπάρχουν επιπτώσεις. Αυτές οι επιπτώσεις είναι για να σας προειδοποιήσει το σώμα σας ότι κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα, εάν δεν πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας το σώμα αφυδατώνεται και ξηραίνεται με αποτέλεσμα να “σπάει” και να γερνάει πιο εύκολα. Η καλή διατροφή πρέπει να είναι σύμμαχος για να είστε αλλά και, το βασικότερο, να νιώθετε καλά και όμορφες!

Συνήθεια Νο.5: Η κατανάλωση αλατιού πέρα από το κανονικό. Και πιο δεν θέλει λίγο αλατάκι παραπάνω στο φαγητό του; Δυστυχώς το αλάτι νοστιμαίνει το φαγητό...αυτό όμως που δεν κάνει είναι να μικραίνει την κοιλιά μας, αντίθετα μάλιστα προκαλεί κατακράτηση υγρών και συνήθως πρήζει. Ακόμη μπορούν να εμφανιστούν σακούλες κάτω από τα μάτια ή να αφυδάτωση το σώμα. Ακόμη μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένοι και χωρίς καθόλου ενέργεια.

Συνήθεια Νο.6: Καπνίζετε; Εάν ναι επιβαρύνετε την υγεία σας αλλά επιβαρύνετε και την ομορφιά σας. Ο καπνός του τσιγάρου κιτρινίζει τα δόντια σας, γερνάει το δέρμα και μειώνει βασικές σας αισθήσεις, όπως την όσφρηση και τη γεύση. Ακόμη γερνάει τα κύτταρα του σώματός σας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να έχετε ένα ωραίο, φρέσκο και λαμπερό δέρμα.

Αυτές και άλλες πολλές (είμαι σίγουρη) καθημερινές μας συνήθειες σαμποτάρουν την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μας ομορφιά. Όλα είναι θέμα συνήθειας, έτσι όπως αρχίσαμε να τις κάνουμε έτσι, αλλά λίγο πιο δύσκολα, μπορούμε να τις σταματήσουμε. Είναι μία προσωπική απόφαση την οποία ο κάθε άνθρωπος παίρνει μόνος του, και δεν λέω να σταματήσουμε να μην κάνουμε ούτε μία “αταξία” αλλά αυτή η αταξία να μην είναι ενταγμένη στην καθημερινότητα.

Γεωργία Ανδρουλάκη

εικόνες: pinterest, favim

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.