Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκο δυόσμο

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκο δυόσμο

Η συνταγή αυτή εύκολη και γρήγορη, με απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα. Είναι ιδανική για το μεσημεριανό γεύμα σου, με υλικά που μπορείς να βρεις στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ.

Υλικά

• 2 φέτες κοτόπουλο φιλέτο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα light

• 170γρ. γιαούρτι (με λίγα λιπαρά κατά προτίμηση)

• 2 κουταλιές λάδι

• Αλάτι

•Πιπέρι

• Πάπρικα (λίγο για την γεύση)

• Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα

2. Καις το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζεις. Στην αρχή τα αφήνεις μισό λεπτό από κάθε πλευρά για να ασπρίσουν και μετά άλλα 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν είναι χοντροκομμένα.

3. Βγάζεις τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα ελέγχεις για να σιγουρευτείς ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνεις στο πιάτο σκεπασμένα για να μείνουν μαλακά. Χαμηλώνεις τη φωτιά.

4. Στο τηγάνι, χωρίς να αδειάσεις το λάδι, ρίχνεις τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να σοταριστούν .

5. Προσθέτεις το τυρί, το γιαούρτι και αρκετό πιπέρι και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνεις τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει για 5 λεπτά.

6. Προσθέτεις το κοτόπουλο και τα φύλλα δυόσμου στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακατεύεις .

7. Σερβίρεις το κοτόπουλο. Μπορείς να το συνοδεύσεις είτε με βραστά λαχανικά είτε με λίγο ρύζι.

www.instagram.com/maria_sakell | www.instagram.com/sakrecipes/ | sakrecipes.blogspot.gr/2018/03/light-chicken-recipe.html

featured image: foodandwine.com
0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *