banoffee-pie-4

Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου το καλύτερο banoffee του κόσμου

Το μπανόφι είναι μια εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη επιλογή για  να φτιάξουμε ένα γλυκό το σαββατοκύριακο για συγκεντρώσεις με φίλους. Το γλυκό αυτό ξεκίνησε από ένα εστιατόριο του Ανατολικού Σάσεξ, πρόκειται άρα για μια αγγλική πίτα-επιδόρπιο από μπανάνες, κρέμα γάλακτος και καραμέλα (που παρασκευάζονται από βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα ή dulce de leche) σε συνδυασμό είτε με βάση ζύμης είτε με βάση μπισκότα και βούτυρο. Ορισμένες εκδόσεις της συνταγής περιλαμβάνουν επίσης σοκολάτα, καφέ ή και τα δύο.

warmvanillasugar.com

warmvanillasugar.com

Υλικά

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (*Dulce de Leche)

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive

80 γραμμάρια βούτυρο

3 μπανάνες

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Σοκολάτα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.(Dulce de Leche)*
  2. Σπάστε στα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο
  3. Ανακατέψτε καλά και στρώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος φτιάχνοντας έτσι μια ομοιόμορφη βάση.
  4. Ψήστε για 12 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και μετά βάλτε το σκεύος στο ψυγείο για να κρυώσει.
  5. Όταν περάσουν οι τέσσερις ώρες βγάλτε τα κουτιά από την κατσαρόλα και στρώστε το ζαχαρούχο γάλα πάνω από την μπισκοτένια βάση.
  6. Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια καλύψτε το με τις μπανάνες τις οποίες έχετε κόψει σε ροδέλες.
  7. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και απλώστε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες.
  8. Ξαναβάλτε το σκεύος στο ψυγείο για μία ώρα, πασπαλίστε με τη σκόνη σοκολάτας και σερβίρετε.

*Dulce de Leche – Μέθοδος Εκτέλεσης

Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα). Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό). Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε. Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την επόμενη φορά! Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλακτος.

1 reply


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *