Το έφτιαξα την προηγούμενη Κυριακή και χόρτασα 2 στομαχάκια και 4 ματάκια. Γιατί, αν δεν βάλουμε χρώμα στα φαγητό μας την άνοιξη, πότε θα βάλουμε; Σου παραθέτω, λοιπόν, τη συνταγή για να φτιάξεις κι εσύ το πιο ανοιξιάτικο brunch αλλά και τη διάθεσή σου! 

Avotoast and eggs poche

11051591_10153168526924860_28054448_n

Υλικά (για 2 άτομα)

1 μαλακό avocado

2 φρέσκα αυγά

2 φέτες για τοστ

αλάτι

πιπέρι

κόλιανδρο αποξηραμένο

Εκτέλεση

Πολτοποιείς το avocado με ένα κουτάλι και προσθέτεις το αλατάκι, το πιπέρι και τον κόλιανδρο στις ποσότητες που επιθυμείς. Μπορείς, φυσικά, να προσθέσεις όποιο άλλο μπαχαρικό σου αρέσει. Ταυτόχρονα, έχεις βάλει στο μάτι ένα κατσαρολάκι με νερό και λίγο ξύδι να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζεις τη θερμοκρασία ώστε το νερό να σιγοβράζει. Σπας το αυγό σε ένα μπολ. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις κυκλικά το νερό σχηματίζοντας μία δίνη και τότε προσθέτεις με προσοχή το αυγό. Το αφήνεις για 3 λεπτά και το βγάζεις με μία τρυπητή κουτάλα. Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και για το δεύτερο αυγό. Φρυγανίζεις τις φέτες του τοστ και τις αλείφεις με το μίγμα του avocado. Τοποθετείς πάνω τους τα αυγά, ένα στην κάθε μια και αλατοπιπερώνεις ξανά. Τα σπας απαλά με το πιρουνάκι να τρέξει ο κρόκος και σερβίρεις!

Green Smoothie (2 μερίδες)

11039918_10153168527304860_726679022_n

Υλικά

-2 μπανάνες

-4 χούφτες κομμένο σπανάκι

-2 ποτήρια γάλα καρύδας

-2 κ.σ. σιταρόχορτο σε σκόνη

-1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

Προσθέτεις όλα τα υλικά στο multi και πολτοποιείς. Αν θέλεις βάζεις παγάκια πριν τη διαδικάσια για ένα frozen αποτέλεσμα ή μετά τη διαδικασία για ένα πιο κρεμώδες. Σερβίρεις με ένα φύλλο σπανάκι.

Tip: Φτιάχνεις τα smoothies τελευταία στιγμή για να παραμείνουν αναλλοίωτες όλες οι βιταμίνες! Στην υγεία σου!