10-ingredient-easy-4-step-vegan-risotto-with-mushrooms-and-leeks-so-creamy-delicious-and-comforting-vegan-glutenfree-risotto-dinner-recipe-healthy

Risotto με σαφράν και μανιτάρια

Η συνταγή με σαφράν και μανιτάρια για να αλλάξεις λίγο το κλασικό ριζότο μανιταριών.

Θα χρειαστείς:

  • Μανιτάρια πορτσινι
  • 3 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 3 φλ νερό
  • 4 κσ βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλ ρύζι Arborio
  • 1/4 κγ σαφράν
  • 1 φλ ξηρό λευκό κρασί
  • 1φλ παρμεζάνα
  • Μαϊντανός
  1. Βάζουμε τα πορτσίνι σ΄ένα μπολ με νερό για 30’.
  2. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το ζωμό και το νερό, σε μετρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει, το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ένα βαθύ τηγάνι.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το αλάτι.
  6. Όταν ροδίσει προσθέτουμε το ρύζι με το σαφράν και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Σβήνουμε με το κρασί ανακατεύοντας ώσπου να εξατμιστεί.
  8. Προσθέτουμε 3 φλ ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10΄ ανακατεύοντας συχνά.
  9. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό σε δόσεις. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι χαμηλή και να απορροφάται πρώτα η μια δόση μέχρι να ρίξουμε την επόμενη.
  10. 5′ πριν το τέλος ρίχνουμε τα πορτσίνι και τη παρμεζάνα.
  11. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *