Tip#6 Δωστε αρωμα και γευση στο μελι σας

SVpost_140218_c

Με αυτό τον πάρα πολύ απλό τρόπο μπορείτε να δώσετε το άρωμα και τη γεύση που σας αρέσει στο μέλι σας.

Χρησιμοποιήστε: δενδρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο, μέντα, ξυλάκια κανέλας, ginger (ξεφλουδισμένο), φλούδες λεμονιού, κλωναράκια βανίλιας (ανοιγμένη στη μέση), λεβάντα.

Διαλέξτε το αγαπημένο σας υλικό (όλα τα μυρωδικά πρέπει να είναι φρέσκα), τοποθετήστε το σε ένα βαζάκι, καλύψτε με μέλι, κλείστε καλά με ένα καπάκι και αφήστε τα για 2-3 βδομάδες τουλάχιστον. Όσο περισσότερο το αφήσετε και όσο πιο πολλά βάλετε τόσο πιο έντονη η γεύση. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με αγαπημένους σας συνδυασμούς. Προτείνω να δοκιμάσετε το δικό μου αγαπημένο, ginger – λεμόνι. Μέσα σε 5 μέρες το μέλι έχει ήδη πάρει το άρωμα τους και μπορείτε, όταν είστε ευχαριστημένοι με την ένταση της γεύσης, να αφαιρέσετε τα κομματάκια από μέσα. Δοκιμάστε τα!

SVpost_140218_b

SVpost_140218_a

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
12 − 1 =