SVpost_140120_a copy

Κρακερς με ελαιολαδο και δενδρολιβανο

Φτιάξτε αυτά τα εύκολα κρακεράκια, πάρτε τα μαζί σας στη δουλειά, ώστε να έχετε το δικό σας υγιεινό και νόστιμο σνακ, ή σερβίρετέ τα μαζί με μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών με τη μπύρα ή το κρασί σας ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι. Τα υλικά υπάρχουν σχεδόν πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας και το μόνο που χρειάζεται είναι 10 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά ψήσιμο. Θα χρειαστείτε: 

1 ¾ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο +ολόκληρα τα φυλλαράκια από δύο κλωναράκια
1 κουτ. γλυκού baking powder
¾ κουτ, γλυκού αλάτι
½ κούπα νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο +λίγο ακόμα για επάλειψη
θαλασσινό αλάτι, προαιρετικά

SVpost_140120_b

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το baking powder και το αλάτι. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο, ρίξτε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Η διαδικασία είναι πανεύκολη, η ζύμη σχηματίζεται αμέσως και είναι πάρα πολύ αφράτη και μαλακή. Χωρίστε τη σε 3 ίσα κομμάτια. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού σας. Πάρτε το ένα κομμάτι ζύμης, τοποθετήστε το στο κέντρο της λαδόκολλας και ανοίξτε το με έναν πλάστη όσο πιο λεπτά μπορείτε. Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο ακόμη, ρίξτε από πάνω λίγα φύλλα δενρολίβανου και ελάχιστο θαλασσινό αλάτι και μαζί με τη λαδόκολλα τοποθετήστε το στο ταψί. Ψήστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δείτε τις άκρες να παίρνουν χρώμα. Κάντε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα δύο κομμάτια. Σπάστε τα με τα χέρια σας στο μέγεθος που επιθυμείτε και διατηρήστε τα κρακεράκια σε αεροστεγές δοχείο. Καλή επιτυχία!

SVpost_140120_c

3 replies
      • Katrina G.
        Katrina G. says:

        Τέλεια! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία. Bon Weekend @ tous !!
        (Θα δοκιμάσω και τα σοκολατένια μπισκότα με την άχνη, So Christmasy!!)

        Reply


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *