Τι θα γινόταν αν έπρεπε να κρύψεις κάτι για να το σώσεις; 9789604533947

Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας. Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία – βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ. Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ’ αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…

Ο ΜΑΡΚΟΥΣ ΖΟΥΣΑΚ γεννήθηκε το 1975 και έχει γράψει πέντε βιβλία, µεταξύ των οποίων το Ι am the Messenger και το παγκόσµιο µπεστ σέλερ Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, που έχει µεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Ζει στο Σίντνεϊ µε τη γυναίκα του και τους δύο γιους του.

Μια αξέχαστη ιστορία για τη δύναμη της ανθρωπιάς, τις ανατροπές της ζωής, αλλά και για την αστείρευτη γοητεία των βιβλίων! Κέρδισε ένα από τα δύο αντίτυπα που χαρίζουν οι εκδόσεις Ψυχογιός δηλώνοντας συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Νικητές: Ζωή Μπέη, Εφη Παπαιωάννου