Αχλαδι με ζεστη φετα, φυστικι αιγινης και κρανμπερι

SVpost_140114_a

SVpost_140114_b

Ο συνδυασμός φρούτου και τυριού είναι κάτι που άρχισα να ανακαλύπτω και να μου αρέσει σχετικά τελευταία, ακριβώς επειδή άρχισα να τον δοκιμάζω σε διάφορες παραλλαγές. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ο τελευταίος αγαπημένος μου. Δοκιμάστε τον με τυρί φέτα ή κάποιο κατσικίσιο τυρί, το οποίο προτείνω να ζεστάνετε, είναι, όμως, εξίσου νόστιμος και με κρύο.

Κόψτε ένα αχλάδι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το τυρί μέχρι να αρχίσει να λιώνει (υπολογίστε ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί για κάθε φέτα αχλαδιού). Σερβίρετέ το πάνω στο αχλάδι και προσθέστε το φυστίκι αιγίνης, το οποίο πρέπει να είναι ανάλατο, και τα cranberries. Το πιάτο αυτό μπορείτε να σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σε μπουφέ μαζί με άλλα fingerfood.

SVpost_140114_c

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment