Θεματα Τελειοτητας

Το σημείο αναφοράς για την υλοποίηση κάθε είδους δημιουργικής αλλά και παραγωγικής διαδικασίας. Μια λέξη με μια συγκεκριμένη  έννοια, που όμως το νόημα της διαφέρει και ποικίλει από άτομο σε άτομο. Ίσως να πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα, μέσα από το οποίο ο καθένας, διαπραγματεύεται τη σχέση του με τους συμβιβασμούς ή προσπαθώντας να  ανακαλύψει τι κρύβεται πέρα από το προφανές.

salvador-dali-famous-quote-perfection-art-creativity1

Κατά πόσο όμως είμαστε σε θέση να οριοθετήσουμε το τέλειο; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και κυρίως ποια τα κριτήρια για την υλοποίηση της; Οι απαντήσεις πολλές και ποικίλες, προσαρμοσμένες στην εκάστοτε προσωπική κοσμοθεωρία του καθενός μας. Πιο απλά, στο πως ο καθένας μας ιεραρχεί μέσα στη καθημερινότητα του, τα απλά και ουσιαστικά για εκείνον πράγματα.

Ίσως το έμβλημα της τελειότητας, να βρίσκει την απόλυτη ταύτιση πάνω στη μοναδικότητα του χαρακτήρα μας. Μια μοναδικότητα, που ανεξάρτητα από τα γύρω της ερεθίσματα και τις επιρροές που δέχεται καθημερινά, εξακολουθεί να χαράζει τη δική του μοναδική πορεία, με οδηγο την πυξίδα που έχουμε διαθέσιμη όλοι μας, αλλά κοιτώντας τη μέσα από τα δικά του/της γυαλιά. Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι προβάλλεται ως ιδεατό ή τέλειο από τα μέσα ενημέρωσης, τους φίλους μας, τα fashion icons, τις celebrities, σημασία έχει να παραμείνουμε πιστοί/ες στις αρχές μας, στις παραξενιές μας και κυρίως στον εαυτό μας. Αλήθεια ,εσείς πιστεύετε ότι χρειάζεστε για να θεωρήσετε τον εαυτό σας τέλειο/α;

Με καταγωγή από τη Σούρπη του Βόλου, εγκαταστάθηκα στην Αθήνα τα τελευταία 12 χρόνια. Κατά την περίοδο αυτή σπούδασα Fashion Styling, Fashion Marketing και Visual Merchandising ενώ αργότερα ασχολήθηκα και με τη φωτογραφία. Η μόνιμη διάθεση για πειραματισμό και η διαρκής ανάγκη εξέλιξης, με έφεραν σε επαφή με εξίσου δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους, όπου οι συνεργασίες μαζί τους, μου επιβεβαίωσαν πως ακολουθώ μια κατεύθυνση απόλυτης προσωπικής ικανοποίησης. Αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο της παρουσίασης ρούχων και διδάσκω Visual Merchandising στη Pansik. Η καθημερινή μου έρευνα για έμπνευση, στον τομέα της μόδα, και της τέχνη βρίσκεται διαθέσιμη στις ιστοσελίδες μου, www.stylists.gr & www.merchandising.gr. Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι μοιρασμένος ανάμεσα στη βιβλιοφαγία, την αναρρίχηση και το ποδήλατο στην πόλη.

Be first to comment