Πως να κάνεις το σιρόπι που θα χρειαστείς στα καλοκαιρινά σου κοκτέιλ; Διάβασε παρακάτω.

Mint Simple Syrup:
– 1  1/2 κούπα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου – 1 κούπα ζάχαρη – 1 κούπα νερό

Βράσε όλα τα υλικά για 20 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι, άφησε το να κρυώσει. Το σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί για δύο εβδομάδες στο ψυγείο σε βάζο ή μπουκάλι αποστειρωμένο και καλά κλεισμένο.

Ginger Syrup:
– 1 ρίζα ginger – 1 κούπα ζάχαρη – 1 κούπα νερό

Ξεφλούδισε το ginger, κόψτο σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάλε την ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, πρόσθεσε το ginger και άφησε το να πάρει μια ακόμα βράση. Άφησε το να κρυώσει 30 λεπτά. Το σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί για έναν μήνα στο ψυγείο σε βάζο ή μπουκάλι αποστειρωμένο και καλά κλεισμένο.

Grapefruit  Syrup: – 1 μεγάλο grapefruit – 1 κούπα ζάχαρη

Στύψε το grapefruit, στη ουσία χρειάζεσαι μια κούπα χυμό. Βάλε τον χυμό με την ζάχαρη σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι. άφησε το να πάρει μια ακόμα βράση. Άφησε το να κρυώσει 30 λεπτά. Το σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί για δύο εβδομάδες στο ψυγείο σε βάζο ή μπουκάλι αποστειρωμένο και καλά κλεισμένο.

Δοκιμάσαμε το grapefruit σιρόπι σε σπιτικό παγωμένο τσάι με άρωμα raspberry και μας εντυπωσιάσαμε!