Σαλατα με παντζαρι, ροκα, εσπεριδοειδη και σως φετας

SVpost_140103_a

Ελπίζω να περάσατε ωραία τις γιορτινές μέρες (το ξέρω ότι δεν τελείωσαν, έρχονται και άλλες!) και να χαρήκατε εξόδους, φίλους, οικογένεια, τραπέζια, φαγητά και γλυκά. Ξεκινώ τη νέα χρονιά με ένα ελαφρύ πιάτο, μια σαλάτα τόσο χειμωνιάτικη όσο και δροσερή, με τα αγαπημένα μου υλικά της εποχής, παντζάρι, ρόκα, πορτοκάλι και μανταρίνι. Θα χρειαστείτε:

2-3 παντζάρια μεσαίου μεγέθους
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγα φύλλα ρόκας
1 πορτοκάλι
1-2 μανταρίνια
50 γρ. τυρί φέτα
1-2 κουταλιές γιαούρτι ή αριάνι

Καθαρίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε φέτες πάχους ενός εκατοστού μέσα σε ένα μπολ. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν για 25-30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου. Κόψτε τα στη μέση ή σε λωρίδες. Καθαρίστε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους (τα μανταρίνια αν είναι τρυφερά μπορεί να μη χρειάζονται καθάρισμα). Ρίξτε στο μούλτι τη φέτα, το γιαούρτι ή το αριάνι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μια απαλή σως. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα φύλλα ρόκας, τα παντζάρια και τα φρούτα, περιχύστε με τη σως και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

SVpost_140103_b

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
30 − 12 =